Байерн удари Хановер за загрявка преди Шахтьор


Байерн удари Хановер за загрявка преди Шахтьор

1015 0

Германският гранд Байерн (Мюнхен) удари Хановер с 3:1 в мач от 24-ия кръг на германската Първа Бундеслига. Баварците, които бяха гости, се добраха трудно до успеха. Този мач беше загрявка за отбора преди домакинството на украинския Шахтьор (Донецк) през седмицата в Шампионската лига. Двубоят е реванш, а първата среща завърши 0:0. Успехът на баварците днес им донесе актив от 61 точки, вече с 11 повече от преследвача Волфсбург. Хановер е 11-и с 27 т.

В 25-ата минута лошо позициониране на Холгер Бадщубер позволи на Хироши Кийотаке да открие резултата с удар по земя отдясно. Само три по-късно обаче мюнхенци изравниха. Трима играчи на домакините фаулираха глупаво Алаба, а от прекия свободен удар Шаби Алонсо не остави шанс за реакция на вратаря - 1:1.

След паузата представянето на баварците се подобри значително. Появи се и Франк Рибери, който замени в 53-ата минута неубедителния от самото начало Марио Гьотце. Това раздвижи сериозно играта на гостите, които в 61-ата минута получиха право на дузпа след удар в главата на Роберт Левандовски. Точен от бялата точка бе Томас Мюлер.

Отново той покачи на 3:1 десетина минути по-късно, когато почти от линията на големия пеналт засече с глава великолепното центриране на Рибери отляво. До края на срещата баварците продължаваха да натискат, но до нов гол в една от двете врати не се стигна.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички