Байерн пропусна чутовен разгром срещу Фрайбург


Байерн пропусна чутовен разгром срещу Фрайбург

1190 0

 

Байерн Мюнхен продължи наказателната си акция в Германия, след като в междинен кръг от Бундеслигата записа лек успех с 2:0 над Фрайбург.

Головете за домакините отбелязаха Ариен Робен (41) и Томас Мюлер (48), но това е най-малкото, с което гостите можеха да се разминат в двубоя.

Вратарят на Фрайбург Бюрки направи цели 20 спасявания в двубоя (повече от половината от голяма класа), а на два пъти домакините удариха и гредите зад него. В същото време Фрайбург прати един далечен удар по посока вратата на Нойер, като това беше и единственото положение за гостите.

Това беше последният домакински двубой на Байерн за годината, като в последния кръг преди зимната пауза тимът гостува на Майнц. До момента баварците са без поражение в шампионата и с актив от 42 точки – 12 повече от Волфсбург.

Фрайбург се озова на последно място с актив от едва 14 точки.

Байерн започна вихрено срещата и първото полувреме се игра изцяло пред вратата на гостите, които за цяло първо полувреме не успяха да отправят нито един удар по посока на вратата, пазена от Мануел Нойер.

След поредица от удари от средна дистанция в 22’ дойде най-опасното положение до момента. Бернат центрира отлично в наказателното поле, където Мюлер изпревари прекия си пазач и засече центрирането, но топката профуча покрай вратата. Само 3 минути по-късно Бюрки показа изключителен рефлекс, избивайки удар на Гьотце от близко разстояние. Това беше посрещнато с аплодисменти от трибуните на „Алианц Арена”.

Вратарят спаси цели 7 удара през първата част, като веднъж и гредата му помогна, но в 41’ той капитулира. Ариен Робен успя да се промуши между защитниците и засече отлично центриране, с което не остави шансове на вратаря – 1:0 за баварците.

През втората част всичко беше решено в 48’. Тогава Бернат се озова на стрелкова позиция при центриране и нацели гредата, при което топката отиде при Мюлер, който с глава я довкара – 2:0 за немския шампион.

До края на срещата Томас Мюлер, Данте, Шакири и Бернат се отчетоха с немислими пропуски, които като по чудо спасиха Фрайбург от тотален разгром на Алианц Арена.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички