Байерн прегази Борусия (Дортмунд) и направи важна крачка към титлата (ВИДЕО)


Байерн прегази Борусия (Дортмунд) и направи важна крачка към титлата (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Gulliver

1949 0

Байерн (Мюнхен) постигна повече от убедителна победа над Борусия (Дортмунд) с 4:1 в дербито на Бундеслигата. Баварците показаха за пореден път, че са доминираща сила в Германия и трудно някой би могъл да ги спре. 

Фреанк Рибери откри резултата още в 4', Левандовски вкара два гола, Робен добави един. Рафаел Герейро вкара невероятен гол за гостите, но той се оказа крайно недостатъчен. Тази победа още повече приближи шампионите към пета поредна титла на Бундеслигата, след като е на 10 точки пред втория Лайпциг.

Срещата започна на високи обороти като още в 3' Борусия записа добра възможност. Дембеле се измъкна покрай защитата с лекота и достигна до добра позиция пред вратата, но не успя да преодолее вратаря и ударът му мина покрай лявата греда.

Байерн обаче реагира и то с гол във вратата на гостите. В 4' Лаам подаде към Франк Рибери, който се озова непокрит в наказателното поле и прокара топката зад Роман Бюрки с удар от движение.

 

 

В 10' баварците удвоиха преднината си. Роберт Левандовски доказа, че е отличен изпълнител на преки свободни удари. Той намери мрежата с прецизен шут, попаднал точно в долния ляв ъгъл на вратата.

Двата отбора показват мъжка битка на терена и определено мачът оправдава очакванията за дерби. Рафаел Гереро достигна до топката на границата на наказателното поле, след като Видал изчисти по доста несериозен начин. Герейро без да се колебае, от движение прати топката в мрежата с невероятен удар - 2:1.

 

Атаките към двете врати продължиха, но по-сериозни положения липсваха.

Минути пред края на редовните 45 минути Левандовски мжоеше да отбележи втори гол. Той пое прецизно подаване в наказателното поле и шутира, но на сантиметри от лявата греда.

И второто полувреме започна по идентичен начин като първото. В 49' Ариен Робен направи своя "специалитет". Той се измъкна, преодоля трима защитници в наказателното поле и прати топката в мрежата за 3:1.

Байерн продължи да държи инициативата и да е по-опасният отбор. В 68' Левандовски отбеляза втори гол, този път от дузпа. Бюрки се хвърли на шпагат, но съдията Марко Фриц отсъди нарушение.

Минута преди това Борусия  можеше да намали преднината, но изпусна невероятна възможност. Пиер-Емерик Обамеянг получи прецизен пас, разсякъл защитата. Опитът му беше насочен в долния десен ъгъл, но вратарят се хвърли по превъзходен начин, за да го спре.

До края на срещата Байерн можеше да реализира още няколко попадения, но се спря на 4.

В 85' Артуро Видал намери топката от воле от границата на наказателното поле, но опитът му премина малко над напречната греда.

След загубата Дортмунд остава четвърти в класирането, след като не е спечелил половината си мачове досега.

Преди мача

Зарядът не е толкова висок заради голямото изоставане от 15 точки на Борусия от върха и заради предстоящите за двата отбора четвъртфинални битки в Шампионската лига.

Това е двубой №21 за последните пет години между двата тима на четири фронта - Бундеслига, Купа на Германия, Суперкупа на Германия и Шампионска лига. В края на месеца им предстои нова среща и за Купата на страната.

Звездата на гостите Марко Ройс вече е здрав, но остава извън групата заради липсата на игрова практика след лечение на контузия в бедрото. Водещите реализатори на първенството за последните сезони Пиер-Емерик Обамеянг и Роберт Левандовски излизат в пряка битка помежду си. 

Съставите:

Байерн: Улрайх, Лаам, Мартинес, Боатенг, Алаба, Алонсо, Видал, Тиаго, Робен, Рибери, Левандовски

Борусия (Д): Бюрки, Гинтер, Сократис, Бартра, Паслак, Кастро, Герейро, Шмелцер, Дембеле, Пулишич, Обамеянг

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички