Байерн няма да е на пазара за защитници, въпреки травмите


Байерн няма да е на пазара за защитници, въпреки травмите
Снимка: Getty Images/Guliver

957 0

Германският шампион Байерн Мюнхен няма да привлича нови защитници, въпреки контузиите на Алфонсо Дейвис и Люка Ернандес, коментира директорът Хасан Салихамиджич.

"Няма да поглеждаме към трансферния пазар в този случай. Травмите на двамата не са толкова дългосрочни. Не става въпрос за половин година или за цял сезон, а за няколко седмици, ще се опитаме да се справим и без тях в тори период", каза Салихамиджич.

Ернандес разкъса менискус на лявото коляно в мач на Франция на Евро 2020 и се подложи на операция. Дейвис пък увреди връзки на левия глезен в мач на националния тим на Канада.

"Ернандес ще бъде готов да се завърне през следващия месец, около средата на август. Ситуацията с Дейвис е сходна, като той ще се нуждае от 4 до 6 седмици, за да бъде на линия", обясни спортният шеф на баварците.

"Имаме достатъчно добър отбор и широк избор от играчи, които могат да влязат на тази позиция. Конкуренцията е отлична, така че продължаваме в същия състав", допълни той.

Байерн има планирани четири контролни срещи до края на месеца. Първата от тях е в събота срещу Кьолн, а след това са проверките срещу Аякс на 24 юли, срещу Борусия Мьонхенгладбах на 28 юли и срещу Наполи на 31 юли.

Новият сезон в Германия започва в края на първата седмица на август с турнира за националната купа, в който баварците ще стартират срещу нискоразрядния Бремер СФ. А кой от Атлетико е приковал вниманието на баварския колос, прочетете в този материал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички