Байерн Мюнхен заби Шалке на дъното и се откъсна на върха в Бундеслигата


Байерн Мюнхен заби Шалке на дъното и се откъсна на върха в Бундеслигата
Снимка: Getty Images

1296 0

Немският шампион Байерн Мюнхен победи Шалке 04 с 0:2 като гост в дербито от 15-ия кръг в Бундеслига. Така баварците се откъснаха на върха в подреждането и същевременно с това задълбочиха кризата при "кралскосините", които остават на дъното на таблицата.

Байерн откри резултата в 38-ата минута, когато Джамал Мусиала намери Серж Гнабри, който се разписа за 0:1. В началото на втората част отново Мусиала влезе в ролята на асистент, за да направи головото подаване за Ерик Максим Чупо-Мотинг, който покачи на 0:2.

Малко по-късно Симон Тероде можеше да върне един гол за Шалке, но Мануел Нойер спаси. В средата на втората част Мусиала вкара във вратата на домакините, но голът му бе отменен заради засада. До края на мача Мусиала и Гнабри имаха по още един шанс да вкарат, но не успяха да се разпишат.

С победата Байерн увеличи преднината си на върха в подреждането, като вече има 34 точки - с шест повече от втория РБ Лайпциг. Шалке остава на последното 18-о място с девет пункта, като това бе десета загуба за отбора от началото на кампанията.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички