Байерн Мюнхен вдигна Суперкупата след трилър с 8 попадения


Байерн Мюнхен вдигна Суперкупата след трилър с 8 попадения
Снимка: Getty Images

6912 0

Байерн Мюнхен спечели Суперкупата на Германия, побеждавайки футболистите на РБ Лайпциг с 5:3 на собствения им стадион "Ред Бул Арена"

През целия мач момчетата на Юлиан Нагелсман имаха инициативата, разигравайки спокойно и създавайки положение след положение. В самия край на срещата домакините от Лайпциг дадоха всичко от себе си, но разликата в класите наистина си пролича.

Точни за състава на баварците бяха Джамал Мусиала, Садио Мане, Бенжамен Павар, Серж Гнабри и Лерой Сане. Попаденията за Лайпциг пък бяха вкарани от Марсел Халстенберг, Кристофър Нкунку от дузпа и Дани Олмо

Феновете на Байерн Мюнхен могат да бъдат доволни от отличния официален дебют на Садио Мане, който се отчете с попадение. Сенегалецът вкара топката в мрежата още два пъти, но головете му бяха отменени поради засада.

Байерн ще започне сезона в Бундеслигата като гост на Айнтрахт Франкфурт, а Лайпциг ще гостува след седмица на Щутгарт.

Развой на срещата:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна доста спокойно. Като че ли двата състава се изчакваха и изучаваха в началните минути. В осмата минута Мануел Нойер реши да напусне наказателното си поле, за да овладее топка, но не прецени добре ситуацията. Нкунку веднага я прати в наказателното поле, но там, за щастие на капитана на Байерн, Марсел Забицер действа на сигурно, изчиствайки кълбото в корнер.

В 14-ата минута резултатът бе открит. Джамал Мусиала бе на правилното място в правилното време и успя да разпечата вратата на Гулачи, 1:0 за Байерн! Само две минути след това Нкунку успя да прати топката във вратата на Мануел Нойер, но голът бе отменен поради засада. Последваха минути на спокойствие, в които Байерн разиграваше и се опитваше да пробие защитата на домакините, които изцяло оставиха инициативата на баварците.

В 30' Серж Гнабри бе изведен по страхотен начин на фланга, от там той намери свободния Садио Мане във вратарското поле, а за сенегалеца остана лесното - да добави топката във вратата. 2:0 за Байерн! В самия край на втората част Бенжамен Павар вкара още едно попадение и даде комфортна преднина на своя тим на почивката. 3:0 за Байерн! 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна доста динамично. И двата отбора си разменяха къси подавания, опитвайки се да пресират в противниковата половина. В 56-ата минута се създаде най-чистото положение за домакините - Андре Силва стреля с глава след центриране от корнер, но ударът му срещна напречната греда.

В 60-ата минута Лайпциг върна едно попадение. Марсел Халстенберг успя да засече топката от корнер и много прецизно я прати с глава във вратата на Мануел Нойер. 1:3! Радостта на домакините обаче не бе дълга. В 66' по доста щастлив начин топката се озова в Серж Гнабри, който успя да вкара четвърти гол във вратата на Гулачи, 1:4! В 72-ата минута Андре Силва можеше да върне още едно попадение за Лайпциг, но ударът му мина встрани.

76' - Бенжамен Павар извърши нарушение в собственото си наказателно поле срещу появилия се от пейката Дани Олмо. Веднага бе отсъдена дузпа, а Нкунку не сбърка от 11 метра и намали на 2:4! В 89' Лайпциг върна интригата. Дани Олмо получи страхотен пас в наказателното поле и с много плътен удар по земя реализира и запази драмата, 3:4! Дълбоко в добавеното време Лерой Сане се разписа за 5:3 и подпечата успеха на Байерн Мюнхен.

Стартови състави:

РБ Лайпциг: Гулачи, Симакан, Орбан, Халстенберг, Клостерман, Лаймер, Кампл, Хенрихс, Собослай, Форсберг, Нкунку

Байерн Мюнхен: Нойер, Дейвис, Ернандес, Упамекано, Павар, Забицер, Кимих, Гнабри, Мюлер, Мусиала, Мане

Преди мача:

Баварците влизат в срещата като фаворити според букмейкърите, но и без голямата си звезда в предни позиции от последните сезони - Роберт Левандовски. Полякът бе продаден през лятото, а в звездни попълнения се превърнаха нападателят Садио Мане и Матайс де Лихт.

За Байерн няма да играят Горецка, Чупо-Мотинг и Сар, които изпитват различни контузии. Същото важи и за Гвардиол и Полсен от "биковете". В същото време техните съотборници получават домакинското предимство, тъй като срещата ще се проведе в Лайпциг.

И двата тима записаха по две проверки през лятната подготовка, като активът им е еднакъв - по една победа и загуба. Възпитаниците на Юлиан Нагелсман загубиха от Манчестър Сити с гол на Ерлинг Холанд, докато преди това победиха ДС Юнайтед с 6:2. Днешният им противник пък се справи с английският Саутхямптън - 3:1, но бе разгромен от Ливърпул - 0:5.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички