Байерн Мюнхен срази РБ Лайпциг и спечели Купата на Германия


Байерн Мюнхен срази РБ Лайпциг и спечели Купата на Германия
Снимка: Getty Images/Guliver

2724 0

Байерн Мюнхен спечели Купата на Германия в Берлин, след като победи убедително във финала РБ Лайпциг с 3:0. Две попадения отбеляза Роберт Левандовски и едно Кингсли Коман.  Така баварците може да се похвалят с дубъл, като това е 19-а купа в надпреварата за тях.

Началните минути на срещата в Берлин бяха по-добри за Лайпциг, като в 11' Нойер отрази опасен удар на Юсуф Поулсен. След намесата му топката се отби в гредата, след което се върна на полето и беше изчистена. Немският шампион обаче постепенно изравни играта и в при първата по-добра възможност резултатът бе открит. Алаба завъртя топката дълбоко в наказателното поле и намери непокрит Роберт Левандовски, чийто удар отблизо с глава попадна в долния ляв ъгъл. В последните минути на полувремето пък Коман и Хумелс изпуснаха брилянтни възможности, за да удвоят преднината на баварците.

Огледално на първата и в началото на втората част Нойер отново имаше ключова намеса. Вратрарят остана очи в очи с Тимо Вернер, но успя първо с крак, а след това и с дясната си ръка, да отклони топката. Определено Лайпциг опита да натисне съперника си, като в 56' отново удар на Вернер бе избит този път от защитник. В 62' удар от средно разстояние към средата на целта на Матс Хумелс свари неподготвен Петер Гулачи, но той все пак успя да спаси. Малко след това  Томас Мюлер опита удар отдалеч, но топката мина встрани от вратата.

В 78' все пак Байерн стигна до втори гол чрез Кингсли Коман, който се освободи сот отбраната на РБ Лайпциг и с удар отблизо се разписа за 2:0. 5 минути преди края Левандовски оформи крайното 2:0, след като успя да направи пробив и остана очи в очи срещу вратаря и хладнкръвно прати покрай него топката.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички