Стана ясно дали Нойер ще играе във финала за Купата на Германия


Стана ясно дали Нойер ще играе във финала за Купата на Германия

1136 0

Вратарят и капитан на Байерн Мюнхен ще играе във финала за Купата на Германия срещу Лайпциг този уикенд, разкри старши треньорът на баварците Нико Ковач. 33-годишният германски национал е извън игра, след като получи контузия на прасеца в средата на април в двубоя от Бундеслигата срещу Фортуна Дюселдорф.

Номер 1 под рамката на Байерн се надяваше да се завърне за първия отбор преди две седмици, но остана извън терените, когато мюнхенци завоюваха шампионската титла миналия уикенд. Въпреки това, Ковач заяви, че капитанът на отбора ще се завърне сред титулярите за финала на „Олимпийския стадион“ в Берлин в събота вечер.

„Мануел ще играе утре, защото е нашият капитан и игра добре през сезона“, сподели треньорът на Байерн. Самият вратар коментира, че финалът за Купата в Берлин винаги е бил „нещо специално“. „Треньорът знае, че пропуснах последните няколко седмици, но се включих в някои тренировъчни мачове, така че съм добре подготвен“, каза Нойер.

Ковач разкри още, че полузащитникът Леон Горецка няма да бъде на разположение на баварците за финала с Лайпциг. Нойер, който пропусна миналогодишния финал в надпреварата поради травма, заяви, че разбира напълно своя съотборник. „Ще бъде емоционален мач утре. Съчувствам на Леон, защото той е контузен и ще пропусне своя първи финал за Купата в кариерата“, сподели по повод отсъствието на Горецка германският национал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички