Байерн Мюнхен сложи край на кошмарната серия с инфарктен успех в шоуто на Хари Кейн (ВИДЕО)


Байерн Мюнхен сложи край на кошмарната серия с инфарктен успех в шоуто на Хари Кейн (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2165 0

Байерн Мюнхен се върна към победите след 3 поредни загуби! Баварците победиха у дома на "Алианц Арена" с 2:1 тима на РБ Лайпциг в мач от 23-ия кръг на Бундеслигата. В герой за Тухел и компания се превърна обичайния заподозрян - Хари Кейн.

Развой на Байерн Мюнхен - РБ Лайпциг

Първото полувреме премина под доминацията на домакините. Още в петата минута Хари Кейн можеше да се разпише, но пропусна чудесна ситуация след удар с глава. В 36' Лерой Сане изпусна чудесен шанс, а 3 минути преди почивката отново Хари Кейн не съумя да вкара, тъй като Янис Бласвих опази вратата си.

Второто полувреме бе далеч по-интересно. Джамал Мусиала изведе по чудесен начин Хари Кейн, който остана очи в очи с Бласвих и го матира в 56-ата минута с чудесен плътен удар по диагонала. 

Хари Кейн разпечата вратата на Лайпциг

Радостта на баварците обаче не продължи дълго, тъй като Бенямин Шешко изравни в 70' от границата на наказателното поле, след като получи добър пас от Дани Олмо. Последната дума обаче имаха домакините. Разбира се, Хари Кейн отново реализира, след като Ерик-Максим Чупо Мотинг му асистира за гол №27 от началото на кампанията.

След този успех Байерн Мюнхен сложи край на негативната серия от три поредни поражения във всички турнири, като вече има 53 точки в актива си. Воденият от Томас Тухел тим е на второ място в Бундеслигата, като изостава на 8 пункта от Байер Леверкузен. РБ Лайпциг остава на 5-то място с 40 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички