Байер Леверкузен ги направи 23 без поражение, Джака вкара бижу, а след това измами феновете (ВИДЕО)


Байер Леверкузен ги направи 23 без поражение, Джака вкара бижу, а след това измами феновете (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

11839 0

Байер Леверкузен продължава да доминира в Бундеслигата и затвърди това с победа с 2:1 над Майнц в мач от 23-тия кръг на германския елит. Възпитаниците на Шаби Алонсо продължават да са единственият непобеден отбор от топ 5 на Европа, а конкретно в шампионата нямат поражение вече в 23 мача този сезон (2023/24).

Развой на Байер Леверкузен - Майнц

Първият гол падна още в третата минута. Байер изпълни свободен удар, а след това топката попадна в лидера на тима Гранит Джака. Швейцарецът нанесе много мощен удар от труден ъгъл с левия си крак и вкара топката за 1:0. Интересното бе, че 31-годишният халф отпразнува гола си по доста оригинален начин, симулирайки контузия, която притесни неговия мениджър Алонсо и вдигна на крак медицинския екип на "аспирините", но тревогата бе фалшива.

Радостта на домакините продължи само пет минути. Гостите получиха правото на свой ред да изпълнят свободен удар - Силван Видмер центрира топката и Доминик Кор вкара за 1:1 с глава.

През втората част Байер си върна преднината в 68-ата минута. Роберт Андрих нанесе мощен удар от сериозна дистанция, изглеждаше че стражът на гостите Зентнер щеше спокойно да улови, но топката мина през ръцете му и се получи куриозно попадение, което върна преднината на "аспирините".

В 80-ата минута Майнц 05 остана с човек по-малко. Джесик Нганкам първоначално получи жълт картон, но след преразглеждане на ВАР се видя, че влизането му в краката на противников футболист е много грубо и се стигна до директен червен картон.

С победата Байер Леверкузен вече е непобеден в 33 поредни мача от началото на сезона (23 в Бундеслигата). Така момчетата на Шаби Алонсо "счупиха" настоящия рекорд на Байерн Мюнхен, който бе от 32 поредни. "Аспирините" са и първи в класирането с 61 точки - 11 повече от баварците.

Пълен репортаж от Байер 2:1 Майнц

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички