Байерн Мюнхен се върна към победите, а с това и към лидерското място в Бундеслигата


Байерн Мюнхен се върна към победите, а с това и към лидерското място в Бундеслигата
Снимка: Getty Images

1156 0

Германският гранд Байерн Мюнхен се върна към победите в Бундеслигата, след като не вкуси успеха в никой от предните два кръга. Този път баварците надделяха с 2:0 над последния в класирането Херта.

Футболистите на Томас Тухел събраха 62 точки и чрез успеха си върнаха лидерската позиция, след като Борусия Дортмунд се издъни в този кръг и завърши наравно 1:1 с Бохум. Преднината на Байерн е обаче само от точка.

В ролята на голмайстори за баварците в днешния двубой влязоха Серж Гнабри и Кингсли Коман. И за двата гола пък асистира Джошуа Кимих. Това бе попадение номер 10 за Гнабри в първенството, като от Байерн единствено Джамал Мусиала има повече през този сезон - 11. За Коман пък бе 7-и гол в шампионата до момента.

Баварците стигнаха заслужено до успеха, след като тотално надиграха и доминираха опонента си. Те имаха 75% притежание на топката и цели 25 удара срещу... 2 за опонента. Ъгловите удари бяха 18 срещу 1.

В следващия кръг Томас Тухел и компания ще премерят сили с Вердер Бремен, като им предстои гостуване (06.05), докато Херта ще посрещне у дома Щутгарт (06.05).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички