Байерн Мюнхен размаза Гладбах, Левандовски докосва рекорда на Герд Мюлер


Байерн Мюнхен размаза Гладбах, Левандовски докосва рекорда на Герд Мюлер
Снимка: Getty Images/Guliver

1281 0

Новият (стар) шампион на Германия Байерн Мюнхен разгроми Борусия Мьонхенгладабах с 6:0 като домакин в мач от 32-ия кръг на Бундеслигата. Баварците математически спечелиха титлата по-рано през деня, когато Борусия Дортмунд победи РБ Лайпциг, а сега отпразнуваха трофея с резултатна победа над Гладбах.

След само две минути игра Байерн излезе напред в резултата - Давид Алаба намери Роберт Левандовски, а той се разписа. В средата на полувремето Томас Мюлер удвои, а до края на частта Левандовски Кингсли Коман добавиха по още един гол.

В средата на второто полувреме Левандовски оформи своя хеттрик с гол от дузпа. В 75-ата минута баварците останаха с човек по-малко, след като 18-годишният Тонги Нианзу си изкара директен червен картон пет минути след като се появи в игра като резерва. 

В 85-ата минута Лирой Сане вкара още един гол за Байерн и оформи крайното 6:0. Хеттрикът на Левандовски го доближи на само едно попадение от рекорда на Герд Мюлер за най-много попадения в немското първенство. Полякът е с 39 попадения, а рекордът на немската легенда е 40. Левандовски разполага с още два мача, за да го подобри.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички