Байерн Мюнхен прегази Шалке и "спечели" Бундеслигата


Байерн Мюнхен прегази Шалке и "спечели" Бундеслигата
Снимка: Getty Images/Guliver

1303 0

Немският шампион Байерн Мюнхен разгроми Шалке с резултат 0:4 като гост в мач от 18-ия кръг на Бундеслигата. Така баварците значително увеличиха преднината си на върха и изглежда, че няма какво да ги спре към спечелването на титлата в Германия.

Томас Мюлер изведе Байерн напред в резултата в 33-ата минута, когато се възползва от асистенция на Йошуа Кимих. В началото на втората част отново Кимих се отчете с асистенция, но този път Роберт Левандовски прати топката в мрежата на домакините.

В края на мача Кимих направи хеттрик от асистенции, след като Мюлер се възползва от още едно негово подаване, за да вкара втория си гол в мача. Малко по-късно пък Давид Алаба, който почти със сигурност ще напусне Байерн в края на сезона, отбеляза четвърти гол за своя тим.

Байерн вече разполага с 42 точки на върха в Бундеслигата, като е с преднина от седем точки пред втория Ред Бул Лайпциг (37). Трети и четвърти се нареждат Байер Леверкузен и Волфсбург, които са с по 32 пункта. Дортмунд е едва на седмо място с 29 точки. Шалке пък е на последното 18-о място с едва 7 точки и ще бъде много трудна задача да избегне изпадането.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички