Байерн Мюнхен обяви раздялата с Жоао Кансело и Дейли Блинд


Байерн Мюнхен обяви раздялата с Жоао Кансело и Дейли Блинд
Снимка: Getty Images

1276 0

Германският гранд Байерн Мюнхен обяви, че се разделя с дошлите под наем през зимата - Жоао Кансело, от Манчестър Сити и Дейли Блинд от тима на Аякс.

"Obrigado, Joao!" и "Bedankt, Daley!" написаха от официалната страница на Байерн, поднасяйки благодарностите си към двамата крайни защитници. Кансело акостира на "Алианц Арена" непосредствено преди зимния трансферен прозорец да затвори. Причината за изненадващия трансфер бе, че португалецът се е скарал с Пеп Гуардиола и не желае да играе под негово ръководство.

В договора за наем Байерн е имал възможността да активира клауза, с която да откупи за постоянно Жоао Кансело. Има информация, че цената в клаузата е била 80 милиона евро, но по всичко личи, че баварците няма да я активират. В същото време е малко вероятно португалецът да продължи на "Етихад", като голям интерес към него има от Барселона.

Дейли Блинд пък дойде в Мюнхен, където, въпреки че изигра точно 5 мача успя да вдигне титлата в Бундеслигата, а сега ще поеме обратно към Аякс, чиято собственост е от 5 години.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Ясно е кои са петимата най-скъпи полузащитници в световния футбол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички