Байерн Мюнхен наниза 6 гола и на Вердер Бремен


Байерн Мюнхен наниза 6 гола и на Вердер Бремен
Снимка: Getty Images

1442 0

Байерн Мюнхен разгроми Вердер Бремен с 6:1 на "Алианц Арена" в среща от 14-ия кръг на Първа Бундеслига. За състава на гостите 60 минути записа и българският халф Илия Груев. Баварците откриха резултата още в 6 минута на срещата чрез Джамал Мусиала, но 4 по-късно Антони Юнг възстанови равенството. 

Динамичността на двата тима се запази, а в 18-ата минута Чупо-Мотинг пропусна от дузпа. До полувремето Байерн отбеляза още три гола - два на Гнабри и един на Горецка. През втората част Вердер извърши пет промени, но не успя да се противопостави на шампионите, които в последните 10 минути на срещата отбелязаха чрез Матис Тел, а Серж Гнабри оформи своя хеттрик. 

Баварците отбелязват за втори път 6 гола на противник от началото на сезона, след като Майнц също усети мощта им. За Вердер не е и нещо изненадващо, тъй като те са били разгромявани със същия резултат и през 2019 година от същия съперник. 

По този начин актуалните шампиони "дърпат" с 4 точки пред Фрайбург на върха, докато "бременските музиканти" и Илия Груев остават на 7-ата позиция в Бундеслигата. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички