Байерн и РБ Лайпциг не успяха да си отбележат гол в битката на върха в Бундеслигата


Байерн и РБ Лайпциг не успяха да си отбележат гол в битката на върха в Бундеслигата
Снимка: Getty Images/Guliver

1808 0

Отборите на Байерн Мюнхен и РБ Лайпциг не успяха да се отбележат гол в дербито на 21-вия кръг от Първа Бундеслига. Двубоят на „Алианц Арена“ завърши при резултат 0:0, въпреки че двата тима имаха много положения за отбелязване на гол. По този начин нито един от конкурентите за титлата не успя да вземе аванс в битката за Сребърната салатиера.

Двата тима предложиха хубав и динамичен мач. В 5-тата минута Тиаго пробва фалцов удар, но Гулаши спаси. В 11-тата минута Леон Горецка получи добра топка в наказателното поле на гостите, но не успя да нанесе добър удар. В 26-тата минута Серж Набри проби, след което топката се озова в Роберт Левандовски, но изстрелът на поляка бе блокиран. Отново Левандовски имаше изключително чисто положение в 39-тата минута, но стражът на Лайпциг не позволи топката да попадне в мрежата му.

Втората част бе изпълнена с редица интересни ситуации. Още в началото на полувремето Мануел Нойер сбърка фатално, като подари топката на Тимо Вернер, но ударът на голмайстора на Лайпциг бе блокиран от Давид Алаба. Няколко минути по-късно Роберт Левандовски бе съборен в наказателното поле на гостите и съдията отсъди дузпа. При преразглеждане с ВАР обаче стана ясно, че полякът е бил в засада преди нарушението. В 61-вата минута Нкунку намери по чудесен начин Тимо Вернер и нападателят направи грандиозен пропуск сам срещу Нойер. В 80-тата минута Леон Горецка нахлу и остана срещу Гулаши, но унгарският страж изби в ъглов удар.

Равенството означава, че Байерн Мюнхен прекъсват серията си от поредни победи и добавят една точка към актива си, който вече е 43 пункта. Баварците остават на първата позиция, като имат точка повече от Лайпциг, които са с 42.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички