Байер Леверкузен удари РБ Лайпциг с обрат и е в битката за титлата с Байерн Мюнхен (ВИДЕО)


Байер Леверкузен удари РБ Лайпциг с обрат и е в битката за титлата с Байерн Мюнхен (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

893 0

Уникалната серия на Байер Леверкузен без загуба в германския шампионат продължава, след като РБ Лайпциг загуби домакинството си от 18-ия кръг на Бундеслигата! "Аспирините" спечелиха с обрат (3:2), а победното попадение падна едва в добавеното време на срещата. 

Байер остава с пренина на върха

По този начин Шаби Алонсо вече е в историята на германския футбол, тъй като не е загубил 27 срещи, колкото и Вердер Бремен преди точно 20 години. Абсолютен рекордьор е Байерн Мюнхен в периода 2019 - 2020 г. с 32 двубоя. 

Днес Леверкузен премина през обрат, след като изоставаше в резултата на два пъти. Трябва обаче да се отбележи, че гостите реагираха сравнително бързо на попаденията от "биковете", тъй като Симонс и Опенда бяха точни в 7' и 56', но Тела и Тах изравняваха в 47' и 63'. В крайна сметка Инкапие вкара победното попадение. 

По този начин "аспирините" спечелиха първо гостуване в Лайпциг от 2021 г. насам. Възпитаниците на Алонсо вече са първи със 7 точки преднина пред втория Байерн Мюнхен, но с условието, че баварците имат две изиграни срещи по-малко. Те приемат утре Вердер Бремен у дома. 

Още: Байер остава единственият в Европа: Избегна краен парадокс и респектира Байерн Мюнхен (ВИДЕО)

Предстои голяма промяна в Ливърпул за любимец на Юрген Клоп, вече има и заместник

Арсенал вече има и план "Б" за най-наболелия си проблем през кампанията

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички