Байер остава единственият в Европа: Избегна краен парадокс и респектира Байерн Мюнхен (ВИДЕО)


Байер остава единственият в Европа: Избегна краен парадокс и респектира Байерн Мюнхен (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

929 0

Байер Леверкузен остана единственият непобеден отбор в германската Бундеслига (а и в топ 5 първенствата на Европа без загуба в нито един турнир през кампанията) и след 17-ия кръг. "Аспирините" записаха изключително важна победа като гост срещу Аугсбург с минималното 1:0, като попадението падна в последните секунди с последната им атака в мача.

Байер Леверкузен продължава да мечтае след инфарктна победа

Байер Леверкузен срещу Аугсбург

С точките Байер събра 45 пункта и има четири аванс пред хегемона Байерн Мюнхен, който е с мач по-малко, но със сигурност се е надявал на реми за "аспирините". Аугбсург пък остава 11-и с 18 пункта и остава без победа вече четири поредни шампионатни срещи.

Тимът бе близо до това да затвърди добрата си форма като домакин, като преди днешния дуел бе загубил само един от осемте двубоя у дома през кампанията (3 победи и 4 равенства в останалите). Въпреки че спечели, Байер затвърждава трудната си игра срещу този опонент, след като през миналия сезон допусна две поражениея при двете им шампионатни срещи.

Бе избегнат огромен парадокс - това да е първият дуел на "аспирините" в първенството, в който не съумяват да се разпишат. А в същото време и това да е едва първата "суха мрежа" за вратаря на противниковия отбор - Фин Дамен. Нито едно от двете обаче не се осъществи.

Байер бе по-добрият отбор на терена, като това важеше особено през първото полувреме, когато изпуснаха куп положения, а бяха спрени и от гредата. През втората част Аугсбург стабилизира още повече отбраната си, но все пак "аспирините" отново имаха достатъчно шансове за гол.

Зрелище нямаше: Айнтрахт Франкфурт излъга РБ Лайпциг и завърза битката за топ 4

При един от тях така важното попадение дойде. Паласиос бе оставен непокрит в наказателното поле в последните секунди игра и топката попадна в него. Езекиел се отличи със страхотен изстрел и остави стража безпомощен. В следващия кръг Байер Леверкузен има тежко гостуване на РБ Лайпциг.

РБ Лайпциг срещу Айнтрахт Франкфурт

Именно "биковете" участваха в един двубоите, които се очакваха с най-голям интерес. От ролята на фаворит обаче те допуснаха поражение с минималното 0:1 от намиращия се в отлична форма Айнтрахт Франкфурт. Разликата направи гол в началото на мача, дело на Кнауф (7').

Така РБ Лайпцигн е успя да стъпи на третото място, а вместо това бе доближен от Айнтрахт Франкфурт на шест пункта разлика. "Орлите" обаче са с равен брой точки с Борусия Дортмунд, който по-късно днес играе срещу последния в класирането Дармщадт и може да доближи РБ Лайпциг на три точки, ако победи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички