В Германия категорични: Ас на Байерн приключи с футбола на високо ниво


В Германия категорични: Ас на Байерн приключи с футбола на високо ниво
Снимка: Guliver/GettyImages

4493 0

Един от най-силните играчи за 21-и век и "двигател" на Ливърпул, Реал Мадрид и Байерн Мюнхен - Шаби Алонсо, все повече пречи на баварския колос, отколкото да командва халфовата линия на тима. С такъв материал излезе днес немският Bild след поредния провал на ФК Холивуд в Бундеслигата.

Байерн записа равенство 2:2 срещу Айнтрахт Франкфурт - трети пореден двубой, в който германският хегемон не успя да спечели. В последните си три мача Карло Анчелоти и компания имат две равенства и загуба в Шампионска лига от Атлетико Мадрид. Алонсо пък беше сменен на полувремето на двубоя срещу Айнтрахт, след като допусна цели 11 грешки през първата част.

ХЕНРИХ МИХТАРЯН СЕ ПРОВАЛЯ И ЮНАЙТЕД МИСЛИ ДА ГО ПРАТИ В...

"Световният и европейски шампион беше най-слабият и най-бавният играч на терена. На два пъти той опита спринт, който достигна максимална скорост от 28.5 км/ч... това е недопустимо за играч на неговата позиция. Може би е време за ранно пенсиониране на Алонсо", пише "Билд" в анализа си и добавя. "Алонсо е лицето и основата на кризата в Байерн".

И други издания критикуват играта на испанеца, който рязко понижи нивото си от началото на настоящия сезон. С Ренато Санчес на терена Байерн изглеждаше далеч по-стабилен, а откакто се води по-подробна статистика на играчите в големите първенства, Алонсо не е бъракл 11 паса за едно полувреме.

В ЕЛИТА НА ГЕРАМНИЯ ИГРАЕ НАЙ-МРАЗЕНИЯТ ОТБОР НА ПЛАНЕТАТА

През седмицата Байерн играе срещу ПСВ в Айндховен, като се очаква Алонсо да остане на пейката.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички