От Байерн обявиха защо не бързат с трансферите


От Байерн обявиха защо не бързат с трансферите
Снимка: Guliver/GettyImages

2550 0

Байерн Мюнхен изчаква за първия най-голям европейски трансфер, за да се задейства и да подсили състава си за предстоящия сезон, заяви изпълнителният директор Карл-Хайнц Румениге. Баварският гранд вече подписа със световните шампиони на Франция от Мондиала в Русия Бенжамен Павар и Лука Ернандес, но феновете искат още нови играчи, за да се конкурират с водещите европейски клубове в Шампионска лига, където мюнхенци триумфираха за последно през 2013.

"Днес е 8 юли. Знам, че търпението не е една от чертите на нашите фенове“, сподели Румениге пред журналисти на официалното представяне на защитника Ернандес. Трансферният прозорец е отворен до 2 септември. Ние все още сме готови да вземем топ играч. До момента не е имало трансфер, който да се счита за "домино ефект", обясни той.

Байерн триумфира с Бундеслигата и Купата на Германия, за да постигне домашен дубъл, но отпадна на осминафиналите в Шампионска лига от бъдещия шампион Ливърпул. „Ние изчакваме, всички клубове изчакват за първия голям трансфер, защото това ще отключи още големи трансфери. Ние сме в добра позиция и сме достатъчно търпеливи“, добави изпълнителният директор.

Байерн открива кампанията си в Бундеслигата с домакинство на Херта Берлин на 16 август. „Разбирам, че хората очакват голяма покупка от Байерн. Но изобщо не съм притеснен. Остават още два месеца. Ще разполагаме с много конкурентен отбор. Целите ни няма да са по-малки в сравнение с предишния сезон. Не си мислете, че няма да имаме състав, способен да спечели осма поредна титла на Германия и да постигне много и в останалите турнири“, завърши Румениге.

Междувременно се появи информация, че един от дългогодишните титуляри иска да напусне клуба - ето повече подробности.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички