Нико Ковач определи колко нови играчи иска в Байерн


Нико Ковач определи колко нови играчи иска в Байерн
Снимка: Getty Images/Guliver

2164 0

Наставникът на Байерн Мюнхен Нико Ковач заяви, че тимът се нуждае от четирима нови играчи за следващия сезон. 28-кратният шампион на Бундеслигата ще се раздели с няколко играчи от първия отбор през лятото в опит да освежи състава.

Ветераните Ариен Робен, Франк Рибери, Рафиня напуснаха клуба в края на миналия сезон, а централният защитник Матс Хумелс се завърна в Борусия Дортмунд за 38 млн. евро. Играещият под наем от Реал Мадрид Хамес Родригес също няма да бъде част от баварския гранд, след като клубът реши да не привлича за постоянно колумбиеца. Напускащите отбора играчи оставиха Байерн със 17 налични футболисти. „Не може да направим много със 17 играчи, нуждаем се от 19“, каза Ковач за Kicker.

Защитникът Жером Боатенг и халфът Ренато Санчес също се очаква да си тръгнат от Мюнхен през лятото, което означава, че Байерн ще се нуждае от няколко играчи, за да попълни тази необходима бройка. „Нуждаем се от още четирима играчи“, добави хърватският специалист. Байерн подписа с френския бек Бенжамен Павар за 35 млн. евро по-рано тази година и счупи трансферния си рекорд за Лука Ернандес, който акостира на „Алианц Арена“ за 80 млн. евро. Двамата световни шампиони с Франция ще запълнят празнината от напускането на Хумелс, но Байерн остава и в преследването на играчи на позициите на Робен и Рибери по крилата.

Според информациите, баварците имат интерес към Лерой Сане от Манчестър Сити и Калъм Хъдсън-Одой от Челси, но преговорите за тях са в застой, докато този към нападателя на Лайпциг Тимо Вернер охладня в последно време. „Bild“ публикува по-рано тази седмица, че мюнхенци се интересуват от Усман Дембеле от Барселона, но остават въпросителни относно това дали клубът може да си позволи трансфера на 22-годишния французин. Клубният президент Ули Хьонес каза миналия месец, че Байерн няма да премине границата от 100 млн. евро за подписа на един играч. Ето какво сподели наскоро той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички