Катастрофа за Байерн Мюнхен - допусна сензационен обрат, а титлата изглежда мираж


Катастрофа за Байерн Мюнхен - допусна сензационен обрат, а титлата изглежда мираж
Снимка: Guliver/GettyImages

2774 0

Шампионите от Байерн Мюнхен допуснаха много изненадваща загуба, въпреки че се намираха в отлична форма в последните два месеца. Баварците поведоха с 1:0 в гостуването си на Байер Леверкузен, но "аспирините" се добраха до пълен обрат и 3:1 в своя полза в мач от 20-ия кръг на Първа Бундеслига.

Срещата започна с натиск на баварците, а той беше материализиран едва в 41'. Тогава Мюлер центрира страхотно от фланга, а Леон Горецка засече с глава, вкарвайки 4-ия си гол в последните 3 срещи. Малко преди края на полувремето Левандовски отбеляза втори гол, но след намесата на VAR попадението беше отменено, тъй като част от глезена на поляка беше в засада.

Това се оказа решаващо в срещата. В 53' Бейли изпълни превъзходно пряк свободен удар, с който успя да изравни. Само 10 минути по-късно пък блестяща контраакция по дясното крило на Белараби завърши с чудесна бърза топка в пеналтерията, където Воланд изпревари вратаря и чукна кълбото покрай него - 2:1.

Последваха куп неточни удари в половината на Леверкузен, а всичко беше решено в 87'. Нова брилянтна акция на "аспирините" отдясно позволи на Арангуис да изведе Брандт в половината на Байерн. Той нахлу към наказателното поле и подаде на резервата Аларио, който на празна врата реализира. Първоначално попадението не беше зачетено заради засада на Брандт, но след справка със системата VAR голът беше отчетен като редовен - 3:1.

Това беше 4-ата загуба на баварците за кампанията - толкова, колкото отборът имаше през целия минал сезон. За щастие на Ковач и компания, Борусия не успя да спечели тежкото гостуване на Айнтрахт Франкфурт, но "жълто-черните" стигнаха до 1:1 и увеличиха аванса си на върха в класирането на 7 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички