Германия и Франция не предложиха чаканото шоу в Лига на нациите (ВИДЕО)


Германия и Франция не предложиха чаканото шоу в Лига на нациите (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

8370 0

Днес се изиграха първите мачове от новия турнир на УЕФА Лига на нациите. Най-интересният двубой бе този на "Алианц Арена" в Мюнхен между Германия и Франция. Двата тима изиграха качествен двубой, но не успяха да си отбележат гол, което бе най-голямата липса в днешната среща.

И през първата, и през втората част двата тима имаха добри възможности, като по-интересно бе пред вратата на световните шампиони от Русия 2018. Там обаче гордо стоеше Алфонс Ареола, който на няколко пъти направи страхотни спасявания под своята рамка.

В същото време тимът на Йоахим Льов отново имаше проблеми пред противниковата врата, като стигаше до голови положения, които обаче така и не бяха материализирани. Най-доброто положение за "петлите" пък бе в средата на втората част, когато Антоан Гризман отправи топовен удар от дъгата на наказателното поле, но Мануел Нойер успя да избие.

В 3' на срещата се наложи лекарския екип да се намесва, след като Бенжамен Павар бе прегазен от Антонио Рюдигер, като бранителят на Челси буквално стъпи върху младия бранител на Щутгарт, който получи сериозна медицинска помощ.

В първите 20 минути на срещата тимът на Германия бе по-настоятелния, като Тони Кроос раздаваше пасове наляво и надясно, като на два пъти се стигна до изпълнение на корнер, а веднъж и до точен удар, който бе дело на Тимо Вернер, но Алфонс Ареола внимаваше и улови кълбото. Франция също на два пъти стигна до центрирания пред Мануел Нойер, но без сериозни проблеми за защитата на "маншафта".

Най-добрата възможност за първата част се откри пред световните шампиони от това лято. Килиан Мбапе открадна топка в наказателното поле на домакините и пусна успореден на вратата пас към Оливие Жиру. Нападателят на Челси опита да отиграе триково с пета, но кълбото като по чудо не се озова зад гърба на Мануел Нойер.

Втората част не започна със заряда, с който завърши първата. Двата тима опитваха атаки, които обаче не довеждаха до никакви опасности за двамата вратари.

В 64' световните първенци организираха много красива атака, която Нойер прекрати с добро спасяване. Мбапе стартира добре по десния фланг, след което се стигна до центриране от Павар. То бе пресечено, но Нголо Канте и Пол Погба успяха да откраднат. Халфът на Манчестър Юнайтед пък пусна с пета към Антоан Гризман, който стреля от дъгата на наказателното поле, но капитанът на Германия спаси.

Последва веднага и добра атака за немците. Марко Ройс получи на границата на наказателното поле и с удар от движение в обратния ъгъл накара Алфонс Ареола да демонстрира рефлекс, за да опази вратата си суха.

В 73' отново Ареола трябваше да показва класа след скоростна атака на Германия. Матс Хумелс се озова сам на левия фланг и центрира право на главата на непокрития Томас Мюлер. Последният обаче предпочете да овладее на гърди и да стреля, като това се оказа грешно решение и кълбото срещна тялото на Самуел Умтити. Топката обаче се върна с помощта на късмета на крака на Хумелс, който този път отпави удар, но стражът на ПСЖ отново спаси. В 75' и Матиас Гинтер отправи удар с глава, който отново бе спасен с чудесен плонж от Ареола.

 

 

Преди мача

Световният шампион от 2014 година срещу този от 2018 година. Германия срещу Франция е обещание за голям сблъсък предвид факта, че и двата тима са изпълнени до краен предел от звезди. 

Играчите на Йоахим Льов бяха голямото разочарование на Мондиал 2018, като отпаднаха още в групите. Те понесоха множество неприятни коментари, а след това играчите обещаха отборът да има ново лице в предстоящите срещи.

От другата страна са "петлите", които са на гребена на вълната. Играчите на Дидие Дешан се събират за първи път след титлата от Световното в Русия.

Състави:

Германия: Нойер (к), Гинтер, Хумелс, Горецка, Кроос, Вернер, Ройс, Мюлер, Родригес, Боатенг, Кимих

Франция: Ареола, Павар, Варан, Умтити, Ернандес, Погба, Канте, Мбапе, Гризман, Матюиди, Жиру

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички