Бундеслигата завърши с драма: Кой и къде ще играе през следващия сезон?


Бундеслигата завърши с драма: Кой и къде ще играе през следващия сезон?
Снимка: Getty Images/Guliver

2168 0

Измина поредния вълнуващ сезон в Бундеслигата, а драма не отсъстваше до последните минути на финалния 34-ти кръг от първенството... или поне за отборите, борещи се за място в евротурнирите.

Байерн Мюнхен завоюва своята рекордна седма поредна титла в Германия, а за Борусия остана утешението от победа в последния им мач за годината. Ред Бул Лайпциг пък бе единственият отбор в първата половина на таблицата, който не бе застрашен от промяна в крайното класиране, оставайки на трето място за сезона.

При отборите след топ 3 обаче настъпиха размествания. Борусия Мьонхенгладбах очаквано изгуби четвъртото си място след поражение от Борусия Дортмунд, като преотстъпи мястото си в Шампионска лига на Байер Леверкузен, който спечели с 1:5 като гост на Херта Берлин.

За Гладбах остана утешението от Лига Европа и пето място в крайното класиране. Волфсбург пък се добра до най-красноречивата победа за кръга, надигравайки с 8:1 тима на вече изпадналия Аугсбург, а това им донесе и шесто място в крайното класиране - със само един гол по-лоша голова разлика от тази на Гладбах.

В ролята на "щастлив губещ" се оказа тимът на Айнтрахт Франкфурт, който зае последното седмо място, даващо право на участие в евротурнирите, макар да трябва да започнат от квалификации в Лига Европа. Тимът от Франкфурт трябваше да разчита на грешката на Хофенхайм, който претърпя загуба с 4:2 от Майнц в последния кръг, и с това остана на 9-о място в генералното класиране. Осми се нареди Вердер Бремен след победа с 2:1 над вече осигурилия си третото място тим на РБ Лайпциг.

В дъното на таблицата отборите на Хановер и Нюрнберг се простиха с Първа Бундеслига още преди няколко кръга, а третият тим - Щутгарт ще трябва да играе баражи за оставане в елита на Германия срещу третия в класирането на Втора Бундеслига Унион Берлин.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички