Утешителен успех в разочарованието за Борусия Дортмунд


Утешителен успех в разочарованието за Борусия Дортмунд
Снимка: Guliver/GettyImages

2576 0

Надеждите на Борусия Дортмунд да наруши невероятната серия на Байерн Мюнхен като шампион в Германия угаснаха. "Жълто-черните" свършиха своята работа в гостуването на Борусия Мьонхенгладбах, печелейки с 2:0, но баварците смазаха Айнтрахт (Франкфурт) и спечелиха поредна титла.

В 44' гостите най-накрая намериха път към вратата, като Марко Ройс получи страхотно подаване по крилото и се опита да подаде на Алкасер, но защитник успя да избие. Кълбото се върна в краката на германеца, който веднага подаде на Санчо и той стреля - 0:1. Останаха огромни съмнения, че топката е напуснала очертанията на терена, но след справка с VAR главният рефер прецени, че топката не е напуснала очертанията - голът е зачетен.

Само 9 минути след почивката гостите организираха страхотна атака, преминала скоростно през Гьотце, Санчо и Пулишич. Последният бе изведен в наказателното поле и даде страхотен пас за Ройс, който от 3 метра нямаше как да сбърка - 0:2. Темпото след това се успокои, като по същото време Айнтрахт изравни резултата срещу Байерн, но последваха 4 безответни гола на ФК Холивуд.

Така "жълто-черните" изпращат разочароващ сезон, в който разочароваха сериозно през 2019 година. Отборът изпусна аванс от 9 точки спрямо Байерн, а в Шампионска лига отпадна безславно от Тотнъм. Воденият от Люсиен Фавр тим завършва кампанията със 76 точки - само две по-малко от Байерн, но сезонът изглеждаше много по-обещаващ само преди 3 месеца.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички