Борусия Дортмунд триумфира със Суперкупата на Германия и "предупреди" Байерн Мюнхен (ВИДЕО)


Борусия Дортмунд триумфира със Суперкупата на Германия и "предупреди" Байерн Мюнхен (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

8592 0

Отборът на Борусия Дортмунд спечели Суперкупата на Германия. Това стана факт, след като "жълто-черните" спечелиха с 2:0 на своя "Сигнал Идуна Парк" над шампиона Байерн Мюнхен.

Това е шесто подобно отличие за домакините и първото им от 2014 година насам. Освен това те прекъснаха серията от три поредни триумфа на баварците и дадоха сериозна заява за новия сезон.

През първото полувреме двата тима имаха по едно отлично положение, но Мануел Нойер първо, а след това и Марвин Хитц показаха класата си, за да опазят вратите си сухи. След почивката пък Борусия бе по-добрият тим, който стигна до две попадения чрез Пако Алкасер и Джейдън Санчо, което бе достатъчно за успеха над съперника си в най-голямото дерби на Германия.

В първите 10' от срещата липсваха интересните ситуации пред двете врати. Играчите на Нико Ковач опитваха да намерят път към вратата на съперника, като атакуваха по фланговете, но без успех.

Първата възможност в мача обаче бе за Борусия Дортмунд. Пако Алкасер бе изведен в половината на шампионите, където капитанът Мануел Нойер излезе неразчетено и голаджията на "жълто-черните" опита удар от над 35 метра, който обаче премина в страни от целта.

В 20' обаче Нойер направи много важно спасяване, след като Гереро се оказа на стрелкова позиция и отправи мощен удар, който обаче немският страж изби далеч от вратата си.

В 23' и Марвин Хитц показа класа, когато спря обещаваща атака на Байерн и опази вратата си суха за този момент след удар на Кингсли Коман. Секунди по-късно Роберт Левандовски отлично изведе Леон Горецка, но ударът на последния по никакъв начин не затрудни вратаря на домакините.

В началото на втората част домакините първи удариха в спора за Суперкупата. Джейдън Санчо пресече пас назад и напредна по десния фланг. Последва пас към Пако Алкасер, който отправи удар и не остави шанс на Нойер - 1:0.

В 59' гостите бяха близко до изравняване, като Алаба, Томас Мюлер и Левандовски насочиха топката към вратата на Хитц, но без тя да премине зад гърба на стража на Борусия.

Момчетата на Нико Ковач логично тръгнаха в опит да търсят изравнително попадение, което отвори пространства за атаката на "жълто-черните". От това се възползва Борусия в 68', когато Джейдън Санчо получи по десния фланг и на скорост стигна до наказателното поле, след което отправи удар, преминал между краката на Нойер, за 2:0.

 

Преди мача

Тимовете на Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен ще премерят сили днес на стадион "Сигнал Идуна Парк". Двата най-успешни отбора в Германия ще се борят за Суперкупата на страната, а здравата битка между тези два тима винаги е гарантирана.

Към момента тимът от "Алианц Арена" е рекордьор по спечелени Суперкупи. Те са седем на брой в тяхната витрина в момента, като в последните три години неизменно печелят отличието. 

Съперникът им може да се похвали с пет подобни отличия, последният от които е от 2014 година. Освен това "жълто-черните" загубиха битките именно срещу Байерн през 2016 и 2017 година. 

СЪСТАВИ:

Борусия Дортмунд: Хитц, Топрак, Аканжи, Шулц, Пишчек, Витсел, Вайгъл, Гереро, Санчо, Ройс, Алкасер

Байерн Мюнхен: Нойер, Кимих, Зюле, Боатенг, Алаба, Тиаго, Горецка, Толисо, Мюлер, Коман, Левандовски

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички