Байерн посини Хамбургер с нов срамен резултат


Байерн посини Хамбургер с нов срамен резултат
Снимка: Getty Images/Guliver

1369 0

Лидерът в Първа Бундеслига Байерн (Мюнхен) се върна към разгромните си победи и в първенството. "Баварците" сториха това срещу удобния си противник у дома Хамбургер, когото посиниха със 7:0.

Така за последните си домакинства на този съперник тимът на Карло Анчелоти има впечатляващо превъзходство - 7 на 0 победи и голова разлика 40:3. Досегашните резултати бяха 5:0, 8:0, 3:1, 9:2, 5:0 и 6:0.

Байерн успя да поведе още в 17-ата минута чрез Артуро Видал. Мюлер намери чилиеца непокрит в наказателното поле и той с удар от движение прокара топката зад вратаря в долния ляв ъгъл за 1:0.

Това бе трети гол за Видал за последните му 5 точни удара.

Няколко минути по-късно Хамбургер хвана дявола за опашката, като си изкара дузпа. В 24-ата минута реферът свири наказателен удар за домакините заради грубо влизане на Мавраж. Роберт Левандовски застана зад топката и реализира шестата от шестте дузпи през сезона, които му бяха възлагани.

Полякът можеше да донесе класическа преднина за "баварците" до почивката в 33-ата минута, но стреля покрай гредата. Девет минути по-късно той се реваншира с попадение. Левандовски овладя отбита топка в наказателното поле и опъна мрежата зад Адлер за 3:0.

След почивката Хамбургер застраши вратата на съперника си след пряк свободен удар, но Нойер спаси с плонж. Малко след това техният вратар се прояви блестящо, като отрази шут на Ариен Робен.

Само 2 минути след това холандецът успя да запише името си сред голмайсторите. Той бе прецизно изведен от Левандовски и стреля неспасяемо от границата на наказателното поле в долния десен ъгъл на гостите - 4:0.

Байерн не показа никаква милост към своя съперник и след 2 минути успя отново да порази вратата му. Този път Давид Алаба бе изведен от Томас Мюлер, за да опъне мрежата на Хамбургер за пети път в мача.

Германският колос продължи да доминира, въпреки че част от основните фигури бяха заменени. Така в 69-ата минута Кингсли Коман достигна топката на границата на наказателното поле и с изстрел от движение направи положението на гостите отчайващо - 7:0. В последните минути Ариен Робен доунизи съперника с второ попадение в мача. След страхотен пробив той преодоля вратаря на Хамбургер за крайното 8:0.

В класирането "баварците" са лидери с вече 53 точки. Хамбургер остана на 16-а позиция с 20 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички