17:0 в последните 3 мача помежду им, но този път Байерн Мюнхен се издъни жестоко и сдава титлата (ВИДЕО)


17:0 в последните 3 мача помежду им, но този път Байерн Мюнхен се издъни жестоко и сдава титлата (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1693 0

Байерн Мюнхен продължава да е в голяма криза, като това показа и двубоят с Бохум, който баварците загубиха с 3:2 в двубой от 22-ия кръг на Бундеслигата, Джамал Мусиала откри за шампионите в 14', но Такума Асано изравни в 38', а Кевен Шлотербек даде аванс на домакините в 44'. кевин Щьогер пък реализира третия гол за Бохум от дузпа в 78'. Хари Кейн върна едно попадение за Байерн в 87', а дузпата преди това отново бе направена от Дайо Умамекано, който сгреши преди няколко дни срещу Лацио.

Миналогодишният шампион вече е на 8 точки зад Байер Леверкузен, като има 50 на второто място. Бохум е 11-ти с 25 пункта, като от 3 мача на познаваше вкуса на победата.

Настроението в баварския гранд не е никак добро, като това е трета поредна загуба след пораженията от Байер (Леверкузен) с 0:3 и Лацио с 0:1 в Шампионска лига. В двата мача имаха общо едва един точен удар.

Байерн разнищи Бохум със 7:0 в предишния мач между двата отбора, а в последните три мача головата разлика е умопомрачителна - 17:0 в полза на баварците. За немските шампиони това е и един от най-удобните съперници, като има 10 победи над тях в последните 11 мача.

Байерн продължава с лошото си представяне

Срещата не започна с натиск на шампионите, като Бохум имаше шансове и в началото. В 14' Байерн изпълни два опасни ъглови удара, като при първия удар на Хари Кейн бе блокиран. А при втория корнер Матайс де Лихт стреля опасно с глава, но ударът му бе избит.  Тогава обаче защитата на домакините не се справи добре и Джамал Мусиала стреля, но Риман спаси. Топката обаче отново се върна у него, преодоля бранител и вкара за 0:1.

В 19' се стигна до огромен пропуск на Хари Кейн, който можеше да улесни мача за отбора си. Мусиала го изведе сам срещу вратаря, но английския национал прати топката високо над вратата. Малко след това последва дълга пауза заради пореден протест от феновете в Германия, които не искат чужди инвеститори в лигата. 

При нея Нусаир Мазрауи бе заменен принудително от Дайо Упамекано след подновяването на играта. В 38' след добра контраатака Антони Лосила изведе Такума Асано, който бе изпуснат от Де Лихт и преодоле Нойер за 1:1. Вдъхновението продължи и в 44', когато Кевен Шлотербек засече с глава от корнер за обрата с 2:1. Последваха опити от Томас Мюлер и Горетцка, но без успех.

Второто полувреме започна равностойно, като постепенно Байерн си осигури игрово предимство, но така и не стигаха до гол. Имаше ново прекъсване заради феновете от около 10-ина минути, като този път двата тима бяха прибрани в съблекалнята.

В 76' Дайо Упамекано  игра опасно в наказателното си поле срещу Кевен Шлотербек и реферът отсъди дузпа. Това бе и втори жълт картон на защитника на Байерн. Точен от бялата точка бе Кевин Щьогер, който реализира за 3:1 за Бохум. В 87' Хари Кейн намали разликата, след като Матиас Тел му я връчи в наказателното поле.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички