10 от Борусия Дортмунд оцеляха! "Жълто-черните" спасиха кожата срещу Вердер Бремен (ВИДЕО)


10 от Борусия Дортмунд оцеляха! "Жълто-черните" спасиха кожата срещу Вердер Бремен (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

597 0

Борусия Дортмунд успя да стигне до измъчена победа с 2:1 като гост на Вердер Бремен в мач от 25-ия кръг на Бундеслигата. "Жълто-черните" се добраха до трите точки с човек по-малко, като играха с 10 на терена цяло полувреме.

Развой на Вердер - Дортмунд

В 21-вата минута гостите излязоха напред в резултата. Дониел Мален достигна до отскочила топка и добре я овладя, след което нанесе изумителен удар със задна ножица, с който успя да се разпише и даде аванс на своя тим – 0:1.

В 38-ата минута Борусия отбеляза второ попадение. Джейдън Санчо направи изключително красив индивидуален рейд и с превъзходен удар от добра позиция към долния ляв ъгъл не остави шансове на Михаел Цетерер – 0:2.

В добавеното време на първата част Борусия Дортмунд остана с човек по-малко, след като Марсел Забицер влезе грубо в краката на противников състезател и получи директен червен картон.

В 70-ата минута Вердер Бремен все пак успя да отбележи гол, с който върха интригата. Романо Шмид изведе Джъстин Гидеон на изгодна позиция в наказателното поле, а той с хладнокръвен изстрел към долния ляв ъгъл оформи крайното 1:2.

Борусия заема четвъртото място във временното класиране с 47 точки, докато Вердер е девети с 30.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички