Байерн Мюнхен направи на пух и прах Майнц, а "машината" Хари Кейн се отчете с постижение (ВИДЕО)


Байерн Мюнхен направи на пух и прах Майнц, а "машината" Хари Кейн се отчете с постижение (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

888 0

Байерн Мюнхен се наложи с разгромного 8:1 над Майнц 05 в мач от 25-ия кръг на германската Бундеслига у дома на "Алианц Арена". Разбира се, с хеттрик и постижение се отчете голямата звезда на баварците - Хари Кейн.

Хари Кейн продължи с изключителното си представяне, след като отбеляза четвъртия си хеттрик в Бундеслигата от началото на сезона и вече има 30 гола в 25 мача в първенството. Като цяло капитанът на английския национален отбор вече има 35+ гола за един сезон във всички състезания за трети път в кариерата си: 2017/18, 2016/17 и 2023/24.

Още: "Манчестър Юнайтед ще бъде неговата дестинация" - вече се заговори за завръщане на Хари Кейн в Англия

Развой на Байерн - Майнц

Головото шоу започна в 13-ата минута. Джамал Мусиала намери Хари Кейн, който от близко разстояние отбеляза без проблеми. Седем минути по-късно Леон Горецка удвои след прецизен изстрел в левия ъгъл. В 31-ата минута Майнц върна едно попадения чрез Надием Амири, който преодоля Мануел Нойер с удар от далечно разстояние.

Дълбоко в продължението на първата част Байерн възстанови аванса си от два гола. Леон Горецка изведе Хари Кейн на отлична позиция в наказателното поле, а англичанинът отбеляза второто си попадение в срещата.

Още: В Байерн Мюнхен вече се отказаха от Ханзи Флик, който има сериозен защитник в Барселона

В 47-ата минута Томас Мюлер получи от Мусиала в пеналтерията и направи резултата 4:1 с изпълнение в долния ляв ъгъл. 14 минути след това се стигна до пето попадение за баварците. Кейн изведе с феноменален пас Мусиала, който най-накрая записа името си сред голмайсторите с неспасяем изстрел в левия ъгъл. В 66-ата минута Леон Горецка отново показа фантастичен поглед върху играта и намери Серж Гнабри в пеналтерията. Той импровизира и отбеляза впечатляващ гол с пета.

Четири минути след това Кейн оформи своя хеттрик. Това се случи, след като той бе на точното място, за да прати топката с глава във вратата. В добавеното време Горецка отбеляза второто си попадение в двубоя.

С победата баварците имат 57 точки и се намират на 7 от Байер Леверкузен, който е с мач по-малко. Майнц остава в зоната на изпадащите с 16 пункта.

Румениге: С Гуардиола вечеряхме всяка седмица с бутилка червено вино

Всичко за победата: Тухел с неприятна травма, опитвайки се да мотивира Байерн Мюнхен

Хари Кейн посегна към историята, а Байерн се отпуши и разпердушини Лацио (ВИДЕО)

Дитмар Хаман обясни защо Хари Кейн е направил правилния избор между Байерн Мюнхен и Манчестър Юнайтед

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички