Звезда на Манчестър Юнайтед изпревари Лео Меси в ТОП 10 на най-креативните футболисти


Звезда на Манчестър Юнайтед изпревари Лео Меси в ТОП 10 на най-креативните футболисти
Снимка: Getty Images

3956 0

Един от най-креативните футболисти в историята на футбола - Лео Меси, бе изпреварен именно по този показател от полузащитника на Манчестър Юнайтед - Бруно Фернандеш.

Това показват данни на "FBref". От тях става ясно, че халфът на английския гранд е създал най-много шансове сред колегите си от топ първенствата на Европа.

Топ 10 най-креативни футболисти

По повода бе създадена класация на десетте най-креативни футболисти през сезона. Нападателят на Атлетико Мадрид - Антоан Гризман, е десети със 158 шанса на сметката си. Пред него застават Букайо Сака от Арсенал и Бенжамен Бурижо от Рен с по 161. Мартин Йодегор (Арсенал) и Йонас Хофман (Борусия Мьонхенгладбах) делят шестата позиция (163).

Пети е халфът на Лил Реми Кабела (174), а пред него застава суперзвездата на Манчестър Сити Кевин де Бройне със 176 създадени положения, което може да бъде счетено за изненада предвид поредния му страхотен сезон. Топ 3 попълва Киърън Трипиър от Нюкасъл с в повече. Лео Меси остава втори със 189 шанса срещу цели 219 от първия Бруно Фернандеш.

Годината на двете звезди

Аржентинецът изигра много добър сезон с екипа на парижани, записвайки 21 гола и 20 асистенции в 40 мача във всички турнири. Междувременно той сбъдна и мечтата си, триумфирайки на Световното първенство в Катар.

Фернандеш от своя страна изигра впечатляващите 59 срещи през настоящата кампания с екипа на Манчестър Юнайтед. В тях той се отличи с 14 попадения и 15 голови подавания.

Междувременно Меси подобри страхотен рекорд на вечния си конкурент Кристиано Роналдо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички