"Златната топка" има различни фаворити за най-добър през годината


"Златната топка" има различни фаворити за най-добър през годината
Снимка: Getty Images/Guliver

3790 0

След като от FIFA пренебрегнаха както Лионел Меси, така и част от френските национали за наградата за най-добър футболист през 2018 година, то във Франция са убедени, че "Златната топка", връчвана от легендарното списание "France Football", ще премине през доминацията на лидерите на новия световен шампион.

Информация на вестник "Екип" сочи, че основни фаворити за най-желания индивидуален приз са тримата най-добри в състава на Дидие Дешан по време на Световното първенство по футбол - Рафаел Варан, Антоан Гризман и Килиан Мбапе.

Въпреки скромната си за защитник възраст, звездата на Реал Мадрид беше категоричен лидер на дефанса на Франция, а освен това имаше ключова роля и в нападение за "петлите". Най-големият коз в неговия ръкав е фактът, че той спечели двете най-престижни надпревари - Шампионска лига (на клубно ниво) и Световното първенство (на международно ниво).

Антоан Гризман пък изведе Атлетико до триумф в Лига Европа, а и е с по-големи шансове, тъй като рядко защитници печелят тази награда. Във Франция обаче вярват, че Килиан Мбапе е със също толкова големи шансове, тъй като беше основният коз на Дидие Дешан в Русия, стана най-младият играч с гол на Световно от легендата Пеле насам, а във Франция спечели всичко възможно с екипа на ПСЖ. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички