Ас на Барса: Модрич беше най-добрият футболист за 2018 година!


Ас на Барса: Модрич беше най-добрият футболист за 2018 година!
Снимка: Guliver/GettyImages

3091 0

Сериозни спорове се разразиха около наградата на Лука Модрич за най-добър футболист на УЕФА за 2018 година, както и липсата на Лионел Меси сред номинираните за званието най-добър за годината според ФИФА. И, въпреки че мнозина смятат, че Лео е №1 в света, то неговият съотборник Иван Ракитич обяви, че именно хърватският му сънародник трябва да вземе Златната топка за настоящата година.

Той потвърди думите си по време на Световното, че Лука Модрич е моторът и на Реал Мадрид, и на Хърватия, като имаше послание и към тези, които завиждат на факта, че най-накрая маестрото в халфовата линия на "кралския клуб" получава заслуженото внимание.

"Лука в момента е влиятелната фигура в Ла Лига. Той е най-добрият играч на света през тази година и ние, хърватите, сме много горди с него. Пожелавам му да спечели тази последна награда, която му остава (Златната топка - б.р.), защото напълно я заслужава. Тези, които му завиждат, нека да умрат от завист!", коментира Ракитич и продължи.

"Горд съм с него и съм също толкова щастлив, колкото ако аз бях този, който печели всички тези награди. Заедно сме в националния тим от 11 години. Преминахме през много неща. Обичам го като мой брат. Радвам се, че реши да остане в националния отбор. Не знам какво щеше да е моето решение, ако се беше отказал от него", допълни звездата на Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички