Зинедин Зидан недоумява как Карим Бензема не е национал на Франция


Зинедин Зидан недоумява как Карим Бензема не е национал на Франция
Снимка: Guliver/GettyImages

3879 0

Карим Бензема продължава да е изключен от сметките на френския национален отбор. След случая с Матийо Валбуена и изнудването на футболиста със секс записи, при които се твърди, че нападателят на Реал Мадрид е бил посредник, звездата на "кралете" не е попадал  сред изграниците на "петлите", въпреки че години наред е един от най-добрите френски представители в света. 

Зинедин Зидан взе позиция по темата и е категоричен, че №9 в "белия балет" категорично е най-добрият френски футболист и трябва да има място в националния отбор от чисто футболна гледна точка. 

"Бензема винаги е искал да играе за Франция. За да съм напълно честен, нямам представа какво се случва. От футболна гледна точка, той е най-добрият. Мисля, че със сигурност има място в националния отбор. Това не зависи от мен, но задължително трябва да получи повиквателна", коментира Зизу темата пред "Marca", а отговорът на Дешан не закъсня. 

"Нямам проблем с това, което казва Зидан. Той е треньор на Реал Мадрид, така че ролята му е да говори по този начин", сподели селекционерът на Франция, който отдавна не вика Бензема, а вече не коментира и темата с неговото участие за националния отбор. 

Важно е да се отбележи, че Бензема беше оправдан от съда за ролята си в изнудването на Валбуена през 2017 година, като беше обявен за невинен. Въпреки това той не е играл за Франция от 2016 година насам, а в същото време е в брилянтна форма за Реал Мадрид, особено откакто Кристиано Роналдо напусна (подробности за формата на Бензема четете в тази статия)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички