Затворът ПСЖ - безвъзмездното бягство за звездите е невъзможно


Затворът ПСЖ - безвъзмездното бягство за звездите е невъзможно
Снимка: Getty Images/Guliver

6251 0

В последните години ПСЖ набра огромна сила, благодарение на финансовата мощ, която бе влята в клуба. Чрез средствата се привличаха звездни имена от най-висок калибър, които бяха изкушавани най-вече именно от парите. В дадени моменти обаче някои от тях като че ли съжаляваха за своето решение и искаха да напуснат парижани (желани от други големи европейски клубове). Неуспешно. ПСЖ се превърна в затвор за звезди, а бягството от него - невъзможно.

Неймар - безспорно един от най-красноречивите примери в подкрепа на тезата. Бразилецът направи всичко възможно през лятото да напусне френската столица и да се завърне в Испания, но собственикът Насер Ал-Хелаифи се бе вкопчил здраво в Неймар и решително отстоя на намерението си да не го пуска. Той дори предпочиташе Неймар да не изиграе официален мач за ПСЖ до края на договора му и да напусне без пари, отколкото да го продаде.

Единсон Кавани - най-скорошният пример. Уругваецът е с изтичащ през лятото договор, а вече дори не е част от титулярите, като рядко получава шансове и като резерва. Неговият контракт няма да бъде подновен, а въпреки огромното желание на Атлетико (Мадрид) да го привлече още през тази зима, ПСЖ отказа да го пусне срещу 15 милиона евро и предпочете просто да го загуби след няколко месеца.

Марко Верати - през в 2017-а снимката на лятото се превърна образът на италианеца, пушейки на яхта в Ибиза, чакайки да подпише с Барселона. Той се опита да извие ръцете на клуба и да предизвика трансфер при каталунците, но крайният победител от този спор отново излезе ПСЖ. Верати поднови тренировки, а няколко дни по-късно преподписа своя договор с, разбира се, значително подобрение в заплатата.

Адриен Рабиот - единот най-големите таланти, произлезли от школата на парижани. Въпреки това - той завърши отношенията си с клуба в съда. Той отказа да поднови договора си с френския шампион и трябваше месеци да чака без да играе, за да му изтече контракта и да може да премине в друг отбор - Ювентус. В този период бяха разменени и сериозни думи между двете страни.

Анхел ди Мария, Тиаго Мота - при първия случаят е малко по-различен. ПСЖ имаше отчаяна нужда от входящи средства, за да се справи с финансовия феърплей, но въпреки това отказа да го продаде на Барселона, защото каталунците не предложиха достатъчно. Мота бе силно желан от бившия си клуб Атлетико (Мадрид), като желанието на играча също бе да се завърне. В крайна сметка това не се случи, той поднови договора си и в крайна сметка се пенсионира в ПСЖ години по-късно.

Маркиньос, Хатем Бен Арфа - бразилецът е считан за един от най-ценните играчи на ПСЖ. И Реал Мадрид, и Барселона имаха интерес към играча, но той не бе особено силен, а и нямаше индикации ПСЖ да се раздели с бранителя и той наскоро поднови договора си. Бен Арфа бе заточен без игра цяла година (2018) от Унай Емери за назидание. В крайна сметка той дори осъди клуба с мотив, че е изваден от игра поради причини, които не са спортни, но загуби делото.

Ще бъде любопитна и ситуацията с Килиан Мбапе, който открито има афера с Реал Мадрид и подобен трансфер изглежда неминуем. Как обаче ПСЖ би процедирал в случая? И как Мбапе продължава да влошава отношенията си с клуба - вижте в този материал на SportLive.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички