В шоу с 8 попадения: ПСЖ би, а Мбапе вкара гол след гол и се изкачи в историята на Лига 1 (ВИДЕО)


В шоу с 8 попадения: ПСЖ би, а Мбапе вкара гол след гол и се изкачи в историята на Лига 1 (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

6952 0

ПСЖ и Монпелие си спретнаха зрелищен сблъсък с осем попадения, който бе спечелен от гостите от столицата с 6:2. С успеха тимът събра 59 точки и прекъсна серията от три поредни шампионатни мача без победа (равенства).

Шампионът остава без конкуренция за върха и през този сезон, като вече има 12 точки аванс пред втория Брест. Монпелие пък остава на 14-а позиция с 26 пункта, като е замесен в борбата за оцеляване.

Този път Луис Енрике пусна Килиан Мбапе като титуляр от първата минута и в първенството и това даде резултат. Той се отчете с хеттрик, след който събра 188 попадения във френската Лига 1. Така едва на 25 години вече е на осмо място по голове в историята на френския елит.

Мбапе блесна с хеттрик

Мбапе показа какво може

Той изпревари един от най-добрите нападатели във Франция през 60-те и 70-те години на миналия век - Фльори ди Нало. Ди Нало е голмайсторът в историята на Олимпик Лион, като освен това е играл още за... Монпелие.

Още до 22-рата минута ПСЖ водеше с 2:0, след като Мбапе първо даде асистенция към Витиня (14'), а след това се разписа след подаване на Коло Муани (22'). До края на полувремето обаче резултатът бе изравнен (Нордин в 30-ата минута и Савания от дузпа в първата минута от добавеното време).

Все пак набързо на старта на втората част парижани възстановиха аванса си от два гола - Мбапе с красив изстрел извън наказателното поле (50') и бранителят Лий в 53-тата минута след нова асистенция на Коло Муани. След малко над час игра пък и Мбапе оформи хетттрика си (63').

Около десет минути преди края на мача интригата можеше да бъде върната, след като домакините от Монпелие получиха правото да изпълнят дузпа, но след намесата на ВАР тя бе отменена. Вместо това обаче гостите реализираха още един гол чрез Витиня.

Изненадващо или не, но домакините от Монпелие приключиха двубоя с по-голям показател при очакваните попадения, макар и да притежаваха топката доста по-малко (имаха и по-малко опити за гол, макар и с малка разлика).

Предстои пауза за националните отбори, а след нея ПСЖ влиза в интригуващ сблъсък с Олимпик Марсилия - отново като гост (31.03). Монпелие пък има визита на тима, който е с точка повече и позиция над него в класирането - Льо Авър (31.03).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички