Луис Енрике срещу Шави: Приятелство, напът да остане в сянка - заради копнеж по най-ценното


Луис Енрике срещу Шави: Приятелство, напът да остане в сянка - заради копнеж по най-ценното
Снимка: Getty Images

3570 0

Независимо от последния сезон и начина, по който си тръгна, Луис Енрике е треньорска легенда на Барселона и един от двамата мъже, които изведоха отбора до требъл, но сега ще трябва да се превърне в абсолютен враг на каталунците.

Луис Енрике за първи път срещу Барселона и Шави

Енрике постигна требъла през първата си година начело на каталунския отбор (2014/15), година, в която имаше много турбуленции, лош старт, кавга с Лионел Меси, но фантастичен завършек в който Барса изглеждаше непобедим. През следващия сезон той спечели четири трофея, като през последния се задоволи само с Купата на Краля, въпреки че междувременно имаше няколко блестящи победи, като победа срещу Реал Мадрид на "Бернабеу" с 4:0.

Още: Официално: Реал Мадрид пусна жалба заради действия на фенове на Барселона и Атлетико Мадрид

Предстоящият двубой на неговия ПСЖ с Барселона в Шампионска лига на практика ще бъде първият мач на Луис Енрике срещу каталунците, откакто той напусна "Камп Ноу" през 2017 година.

Освен това, той ще играе за първи път срещу отбор, воден от Шави, който беше негов съотборник преди две десетилетия в Барса, а през сезон 2014/15 капитан на неговия тим, спечелил требъла. Мнозина обаче намират факта за жалък, че мачът в Барселона няма да се играе на "Камп Ноу", а на "Монтжуик", където тимът на Шави е домакин този сезон.

 Шави срещу Луис Енрике за пръв път един срещу друг

Още: Вицепрезидентът на Барселона: Ще е трудно срещу ПСЖ, но нашата цел е полуфинал в Шампионска лига

След като напусна Барселона, Луис Енрике беше старши треньор на Испания, а от началото на сезон 2023/24 се завърна към клубния футбол с ПСЖ. Във Франция е пред спечелването на шампионската титла, но голямото предизвикателство ще бъде титлата в Шампионска лига, която "принцовете" не са печелили досега.

Барселона обмисля да даде легендарния номер 10 на Ламин Ямал?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички