Тухел: Неймар приема нещата присърце, а Мбапе си брои головете и на тренировка


Тухел: Неймар приема нещата присърце, а Мбапе си брои головете и на тренировка
Снимка: Getty Images/Guliver

5768 0

Наставникът на ПСЖ Томас Тухел, заяви, че Неймар има нужда да бъде близо до съотборниците си, за да се представя на високо ниво и добави, че бразилецът приема нещата присърце. Германският специалист разговаря със своя сънародник Борис Бекер на Ролан Гарос за германския Евроспорт и сравни качествата на двете си звезди – Неймар и французина Килиан Мбапе.

"Те са подобни и различни. Техните качества са вън от съмнение. В добавка, те разполагат с огромно самочувствие – може да се усети и всеки от тях се нуждае от това, за да си способен да решаваш двубои. Това не трябва да се бърка с арогантност. Това е нужно, ако искаш да си най-добрият в света и искаш да го доказваш на терена на всеки три дни. Ней е невероятно топъл човек, който не може да се представя на високо ниво, ако не е в близки взаимоотношения със своя треньор и съотборници и не се чувства истински щастлив. Той чува и усеща всяка критика – той приема нещата присърце“, заяви бившият наставник на Борусия Дортмунд.

За Мбапе той сподели: „Килиан е невероятно концентриран, самоуверен и независим за своята възраст – екстремно! Той брои дори своите голове на тренировки. Тогава го попитах: „Кои голове броиш изобщо? Дори тези, които са маловажни? Той ми отвърна: „Не, само големите и важни голове, когато вратарят е под рамката“. Той е истинска деветка – защото всеки един треньор се нуждае от някой, който да завършва атаките и да бъде ценен за отбора. Супер мил човек, много уверен – той знае от какво има нужда и какво иска“, завърши Тухел по адрес на Мбапе.

Как обаче подновеният договор на Тухел тласка Килиан Мбапе към Реал Мадрид - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички