Формата на Мбапе в Шампионска лига вече буди сериозно притеснение, над 300 дни е без гол


Формата на Мбапе в Шампионска лига вече буди сериозно притеснение, над 300 дни е без гол

920 0

Килиан Мбапе не може да покаже в последните двубои в Шампионска лига каква голова машина е и това започна да буди притеснение. 21-годишният голмайстор на френската Лига 1, не може да пренесе тази форма в Шампионска лига, като не се разписа и в сряда вечер при победата на своята тим с 2:0 над Истанбул Башакшехир.

Той не е отбелязал гол в състезанието от декември 2019 г., когато нацели мрежата срещу Галатасарай в груповата фаза през миналия сезон. Това е серия от седем двубоя, а това не отговаря на неговото качество. През това време Мбапе е бил на терена от 502 минути и е имал 15 изстрела - но без резултат.

Срещу Башакшехир той имаше четири изстрела, но три от тях бяха извън целта и именно Мойзе Кийн вкара два гола.  Играта, в която започна сушата му, беше срещу Борусия Дортмунд в осминафиналите миналия сезон. И оттам до финала той не вкара нито веднъж, включително в мачове срещу Аталанта, РБ Лайпциг и Байерн Мюнхен. Този сезон се добавиха и двубоите срещу Манчестър Юнайтед и Башакшехир, което прави 322 дни без гол в Европа.  А наскоро бивш треньор на ПСЖ разкри, че Мбапе много харесва Реал и иска да отиде там.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички