Трета поредна титла за ПСЖ във Франция


Трета поредна титла за ПСЖ във Франция

1381 0

ПСЖ спечели за трета поредна и общо пета титла във Франция кръг преди края на сезона. Парижани спечелиха с 2:1 гостуването си на Монпелие.

Резултатът беше открит още в 17-ата минута. Адриен Рабио изведе по отличен начин Матюиди и халфът вкара за ПСЖ.

Девет минути по-късно столичани удвоиха преднината си. Серж Орие намери Лавеци с пас отдясно и аржентинецът вкара. Пет минути преди края на полувремето обаче Монпелие намали. Опит за центриране на Муние се превърна в коварен удар, който изненада Сиригу. През втората част двата тима не си отбелязаха нов гол, въпреки че и пред двете врати имаше по няколко чисти ситуации.

По-рано през сезона ПСЖ спечели и Купата на Лигата, след като надигра Бастия с 4:0, а на 30 май излиза във финала за Купата на Франция срещу Оксер.

Ако ПСЖ победи, ще запише требъл, което ще се случи за първи път в историята на френския футбол. В Шампионската лига парижани достигнаха до четвъртфинал, където бяха елиминирани от финалиста Барселона. Преди това играчите на Лоран Блан отстраниха един от фаворитите за трофея - Челси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички