Тиери Анри: Мбапе ме впечатли с интелекта си


Тиери Анри: Мбапе ме впечатли с интелекта си
Снимка: Getty Images/Guliver

1435 0

Бившият френски национал Тиери Анри се изказа много ласкаво за младата звезда на Монако Килиан Мбапе.

Със страхотните си изяви с екипа на монегаските 18-годишният футболист се превърна в едно от най-дискутираните имена на Стария континент, като често е сравняван именно с Анри.

"Не обичам да сравнявам футболисти. Мбапе трябва да бъде Мбапе. Това е всичко. Но наистина – той е много добър. Срещнах се с него и определено ми направи впечатление неговият интелект”, заяви Анри.

През изминалата седмица младият Мбапе, който има 18 гола през кампанията за Монако, направи и своя официален дебют с националната фланелка на Франция.

"Харесва ми да го гледам как играе, защото той мисли на терена. Това е едно от нещата, които са много досадни, когато коментираме качествата на един футболист. Говорим, че е бърз, силен, че има висок отскок, но никога не говорим за футболния интелект на играчите. Когато го гледам как дриблира, виждам, че той използва главата си. Играе с мисъл и за мен това е най-важното нещо в един футболист. Да, той е бърз, но интелектът му е нещото, което ме кара да мисля, че това момче ще извърви много дълъг път”, допълни легендарният френски нападател.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички