Тандемът Неймар и Мбапе отказа 10 от Марсилия за ценен успех на ПСЖ (ВИДЕО)


Тандемът Неймар и Мбапе отказа 10 от Марсилия за ценен успех на ПСЖ (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

6788 0

Шампионът на Франция Пари Сен Жермен победи тима на Олимпик Марсилия с минималното 1:0 като домакин в сблъсък от 11-ия кръг на Лига 1. Гол на Неймар, дошъл след асистенция на Килиан Мбапе, донесе триумфа на "Парк де Пренс" в Париж.

Единственото попадение в срещата дойде в края на първата част, когато Килиан Мбапе намери Неймар в наказателното поле, а той се разписа във вратата на Марсилия. През втората част домакините останаха и с човек по-малко след грубо нарушение на Самуел Жиго срещу Неймар.

С победата ПСЖ се бетонира на първото място в Лига 1 с 29 точки - с три пред втория Лориан. Парижани все още нямат загуба във френското първенство - девет победи и две равенства. Марсилия остава на четвърто място с 23 пункта след две поредни загуби.

В следващия кръг ПСЖ гостува на Аячо, докато Марсилия приема третия в подреждането Ланс.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След само шест минути игра ПСЖ се добра до първата си голова ситуация: Ашраф Хакими получи подаване в обещаваща позиция и веднага нанесе удар, който обаче бе спасен от Пау Лопес. В следващите минути обаче парижани не успяха да организират нищо опасно пред противниковата врата.

Едва в края на първата част ПСЖ успя да стигне до по-сериозна заплаха за вратата на Марсилия, която се превърна в гол. Килиан Мбапе нахлу в наказателното поле и подаде към Неймар, който от чиста позиция нямаше как да не реализира във вратата на гостите - 1:0!

Video edited on Kapwing

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Седем минути след подновяването на играта Амин Ари за малко да изравни за Олимпик Марсилия. Футболистът на гостите опита опасен удар към вратата на ПСЖ, но Джанлуиджи Донарума успя да спаси, избивайки топката в корнер.

В 72-ата минута Олимпик Марсилия остана с човек по-малко на терена след грубо нарушение на Самуел Жиго. Бранителят на гостите скочи с двата крака срещу Неймар, влизайки много опасно в краката на бразилеца, а главният арбитър му показа директен червен картон.

Video edited on Kapwing

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ПСЖ: Донарума, Бернат, Маркиньос, Данило Перейра, Хакими, Верати, Витиня, Фабиан Руис, Меси, Неймар, Мбапе

Марсилия: Пау Лопес, Балерди, Байи, Мбемба, Клаус, Верету, Ронжие, Таварес, Харит, Гендузи, Алексис Санчес

ПРЕДИ СРЕЩАТА

ПСЖ ще посрещне у дома Олимпик Марсилия в голямото дерби на Лига 1 от 11-ия кръг. Очаква се две от големите звезди на парижани Лионел Меси и Неймар да се завърнат в стартовия състав, след като никой от тях не бе титуляр при предишния шампионат сблъсък.

Те трябва да обединят сили с Килиан Мбапе и да грабнат успеха, тъй като съперникът им е на само три точки от тях и изглежда като основният претендент да ги спре за титлата. Ето какви са коефициентите за сблъсъка ПСЖ - Марсилия!

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ МАЧА ПСЖ - ОЛИМПИК МАРСИЛИЯ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички