Стана ясно защо Жоржиньо Вайналдум е избрал ПСЖ пред Барселона


Стана ясно защо Жоржиньо Вайналдум е избрал ПСЖ пред Барселона
Снимка: psg.fr

2824 0

Стана известна причината, поради която Жоржиньо Вайналдум избра да премине в ПСЖ, а не в Барселона. До този момент се смяташе, че по-добрата финансова оферта на парижани е била основният фактор нидерландският национал да избере "Парк де Пренс".

Според Mundo Deportivo обаче основна роля в избора на Вайналдум са изиграли не парите, а отношението на ръководството на Барселона към него. На най-високите етажи в каталунския клуб е имало съмнения дали трябва да се подпише с Вайналдум, в резултат на което преговорите са се забавили.

Самият Вайналдум е заявил, че се е уморил да чака края на преговорите с Барселона и поради тази причина е избрал ПСЖ, откъдето е получил точна и ясна оферта. През кампанията халфът има 18 мача, в които вкара 1 гол и даде 2 асистенции.

Съобщава се също, че офертата на Барселона е била по-неизгодна от финансова гледна точка. Вайналдум е щял да получава 1 милион евро по-малко, отколкото в ПСЖ. Отбелязва се обаче, че такава разлика в заплатите на най-високо ниво не е чак толкова голяма.

Вайналдум напусна Ливърпул след 5 години в отбора, като отказа да поднови контракта си с мърсисайдци в края на сезон 2020/21.

През това време Нюкасъл изкушава вратар на ПСЖ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички