Срив в ПСЖ: Раздялата с Лео Меси и Неймар извежда спонсорите от клуба?


Срив в ПСЖ: Раздялата с Лео Меси и Неймар извежда спонсорите от клуба?
Снимка: Getty Images

2060 0

Мнозината смятат, че раздялата на ПСЖ с Лионел Меси и Неймар през лятото на 2023 година е била правилна от футболна гледна точка, но сега "L'Eqùipe" твърди, че това не е съвсем така, когато заговорим за финанси.

Проблеми със спонсорите

Платформата за криптовалути "Crypto.com" е загрижена за напускането на дуото. Компанията и ПСЖ сключиха тригодишна сделка на стойност 8.5 милиона евро годишно с, малко след като Меси се завърна победоносно на "Парк де Пренс" от Мондиал 2022 в Катар.

След напускането на Меси и Неймар, платформата за криптовалути е започнала да преосмисля финансовия си ангажимент към ПСЖ. Освен това катарските партньори на клуба като "Aspetar", "Ooredoo" и "Qatar Airways" се бавят в изпълнението на финансовите си задължения към отбора, твърди още гореспоменатото издание.

Френският гранд, воден от президента Насер Ал-Хелаифи, ще разчита на Килиан Мбапе и компания да изведат клуба далеч в Шампионска лига. Смята се, че това отново би направил ПСЖ привлекателна дестинация за спонсори, смекчавайки потенциалните финансови загуби от напускането на Меси и Неймар.

ПСЖ загуби в осминафиналите на най-комерсиалния европейски турнир през последните две години и започна колебливо настоящата кампания в ШЛ, след като победи Борусия Дортмунд с 2:0 у дома, отборът на Луис Енрике допусна поражение с 1:4 от Нюкасъл като гост на Острова.

ВИЖТЕ ОЩЕ: ПСЖ ще се снабдява с турски надежди от цели 10 града.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички