ПСЖ и Килиан Мбапе се сдобриха, но играчът не мисли все още да подновява


ПСЖ и Килиан Мбапе се сдобриха, но играчът не мисли все още да подновява
Снимка: GettyImages

791 0

За трети пореден път Килиан Мбапе отсъствa от медийните задължения на Франция, този път преди мача срещу Холандия в евроквалификациите. Въпреки че не беше длъжен да присъства, старият капитан на отбора Уго Лорис винаги беше фигурата, която се изправяше, за да говори с пресата.

Причината, според медиите във Франция, се крие в количеството въпроси, с които играчът би трябвало да се справи относно бъдещето си. И те не са свързани с националния отбор, а с ПСЖ. Също така, според L’Équipe, Мбапе също не иска да даде мнението си за израелския конфликт.

Мбапе и ПСЖ вече са в добри отношения

Последният път, когато Мбапе се появи пред пресата, беше на 15 юни, преди мача на Франция срещу Гибралтар, проведен в Португалия. В този момент Мбапе беше изпратил писмо до ПСЖ, уведомявайки ги за отказа си от удължаване на договора, който изтича през юни 2024 г. Няколко седмици по-късно ситуацията беше на критично ниво на напрежение. Френският клуб даде ултиматум на играча - да подпише или да остане извън състава.

Мбапе, въпреки всичките усилия на Ал-Хелаифи, остана непреклонен и не поднови сделката си, той също така не избра да активира едностранна клауза, която изтече на 31 юли, за да удължи договора си с френския клуб до 2025 г. Двамата постигнаха споразумение, което , според L'Équipe, е накарало играчът да загуби значителна сума пари, за да се върне към тренировки с отбора.

Съобщава се, че разговор на 12 август на стадион „Парк дьо Пренс“, проведен между президента на ПСЖ и Мбапе, е променил всичко, като всички участници са напуснали стаята щастливи и позитивни.

ПСЖ се надява, че може да накара Мбапе да удължи договора си

Засега Мбапе е изцяло фокусиран върху ПСЖ и това, което се случва на терена - не показване на обществени места в изяви, които биха могли да повлияят на представянето му. Преговорите за бъдещето на Мбапе обаче няма да влязат във финалната фаза, докато не приключи кампанията на ПСЖ в Шампионска лига. Европейският трофей е тяхната мания. Откакто Катар се включи в клуба през 2011 г., това е мечта за отбора и е нещо, което може да повлияе на мнението на Мбапе за това къде иска да играе футбол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички