Спирането на Лига 1 обрече ПСЖ в Шампионска лига


Спирането на Лига 1 обрече ПСЖ в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Gulliver

1072 0

Точно в годината, в която Пари Сен Жермен преодоля проклятието в Шампионска лига и успя да се класира на 1/4-финал, то вече има друг проблем пред френския клуб. Пандемията от коронавирус спря футбола за вече два месеца, в във Франция вече обявиха решението си Лига 1 да се прекрати.

ПСЖ бе обявен за шампион на страната, но това може да коства успеха на тима в Шампионска лига. Изглежда, че всички останали първенства от топ 5 ще бъдат подновени, а отборът на Томас Тухел не е сигурно до колко ще бъде конкурентен на съперника си в "Турнира на богатите".

От УЕФА имат за цел да рестартират Шампионска лига през август, по-специално на седмия ден, пише AS. В най-добрия случай за ПСЖ те биха играли своя четвъртфинал на 11 август. Това означава, че ще са изминали цели пет месеца, след като отборът на Тухел е изиграл последния си мач, а това е огромен недостатък. От клуба отчаяно търсят решение на проблема, като дори се обмисля вариант за мачове извън Франция при възможност, тъй като в страната те са забранени до 1 септември.  А кой играч на ПСЖ не е доволен от начина, по който тимът стана шампион вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички