Резервите на ПСЖ се справиха с третодивизионния Шатору в края на мача за Купата на Франция


Резервите на ПСЖ се справиха с третодивизионния Шатору в края на мача за Купата на Франция
Снимка: Getty Images

4668 0

ПСЖ изпита сериозни трудности, но все пак се справи с победа с 3:1 над третодивизионния Шатору в 1/32-финалния двубой помежду им от Купата на Франция. Парижани влязоха в двубоя изцяло с резервен състав, което даде шанс на съперника на се докаже.

Резултата в 13-ата минута откри Уго Екитик с външен фалц. В 37-ата минута Натанаел Нтола възстанови паритета. Отново напред в резултата в 78-ата минута изведе Карлос Солер, а крайното 1:3 в полза на "принцовете" оформи Хуан Бернат в първата минута от добавеното време.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

ГОООЛ! Атака, протекла с многоходова комбинация, изведе Екетике очи в очи с Делакроа. 20-годишният състезател завърши със стил, откривайки резултата с външен фалц в 13-ата минута на двубоя.

В 28-ата минута Исмаел Чарби опита страхотен шут от воле. Той нацели много добре топката и я изпрати заплашително към противниковата врата. Делакроа обаче бе дори още по-впечатляващ, спасявайки с прекрасен плонж.

ГОООЛ! Шатору съумя да изравни резултата в 37-ата минута. Прекрасно проведена атака остави на стрелкова позиция Натанаел Нтола, който в близост до точката за изпълнение на 11-метрови наказателни удари, отключи вратата на Кейлор Навас.

В 42-ата минута ПСЖ оцеля от пълен обрат. Няколко играчи на Шатору се разминаха с топката след добро центриране пред очите на Навас. Последва шут на Нтола, който премина покрай левия страничен стълб.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

Вторите 45 минути започнаха с много по-спокойно темпо от първите. Двата тима опитаха да отключат противниковата врата всячески, но така и не съумяха да го направят. 

Близо 70 минути след началото на двубоя парижани записаха владеене на топката през 65% от времето. Изстрелите във вратата бяха 6 срещу 1 в полза на възпитаниците на Кристоф Галтие, но резултатът остана 1:1.

Натискът на ПСЖ стана по-осезаем в заключителните 25 минути на срещата. "Принцовете" започнаха все по-често да намират пространства за стрелба, но Делакроа и защитниците пред него продължиха да удържат на напрежението.

ГОООЛ! ПСЖ все пак успя да намери правилния път към вратата на съперника. Витиня увлече със себе си няколко противникови бранители, центрирайки в непосредствена близост от вратата. Топката бе засечена, а Делакроа отрази отново по страхотен начин, но при добавката от Карлос Солер резултатът стана 1:2.

ГОООЛ! Делакроа направи спасяване номер пореден в двубоя. Топката обаче попадна в краката на Хуан Бернат, който напредна отляво и с мощен шут не остави шансове на противниковия страж. (90' +1).

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Шатору: Делакроа, Ахусу, Юсуф, Оуане, Фоуда, Баск, Вилтард, Мексик, Нтоила, Роу, Бианчини

ПСЖ: Навас, Мукиеле, Маркиньос, Битшиабу, Бернат, Чарби, Витиня, Заир-Емери, Сарабия, Солер, Екетике

ПРЕДИ ДВУБОЯ:

Дори да излезе с възможно най-експерименталния си състав, от ПСЖ се очаква да се справи с третодивизионния си съперник. "Принцовете" обаче имат лош и пресен спомен от подценяване на ситуацията в именно същия турнир. През изминалата година парижани отпаднаха сензационно от Ница след изпълнение на дузпи, и то с наличието на едни от най-големите си звезди като Лео Меси и Килиан Мбапе.

Шатору ще се надява да повтори подвига на Ница от предходната кампания. Числата обаче определено не говорят в полза на тима от едноименния град в провинция Бери. Те сочат, че отборът бива оценяван на над 150 пъти по-малко от този на ПСЖ. Лошата форма на Шатору, който е на 14-о място в класирането в своята група, прави успех над един от най-добрите тимове в света още по-немислим. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички