Реал Мадрид и ПСЖ на финалната права в ожесточена битка за Орелиен Чуамени


Реал Мадрид и ПСЖ на финалната права в ожесточена битка за Орелиен Чуамени
Снимка: Getty Images

1449 0

В края на идния уикенд ще трябва да бъде решена сагата с младата звезда на Монако Орелиен Чуамени, съобщава испанският „,Marca“. Френският халф със сигурност ще напусне „монегаските“ и ще продължи кариерата си в някой от европейските грандове. Изглежда, че на финалната права останаха само Реал Мадрид и Пари Сен Жермен и един от тези два клуба ще спечели трансферната битка.

Клубът от Княжеството поддържа контакт и с Реал, и с ПСЖ, като офертата на парижани е значително по-висока от тази на „кралете“ – 100 млн. евро предлагат шампионите на Франция. „Белия балет“ въобще не се доближава до подобна сума, но за европейските шампиони има повод за оптимизъм. Съотборниците на Чуамени разкриват, че неговото желание е той да облече „белия“ екип и това значително би наклонило везните в полза на европейския първенец.

Въпреки това, от Реал не са прибегнали към завишаване на предложението, но са оптимисти за подобна сделка, тъй като сключено споразумение между Монако и ПСЖ все още няма. Преди това шансовете на перспективният футболист да премине на „Сантиаго Бернабеу“ бяха илюзорни.

Ако Реал все пак успее да привлече Орелиен Чуамени в редиците си, това би означавало автоматично, че клубът ще се раздели с испанеца Дани Себайос, който е със статут на резерва при Карло Анчелоти, но влезе във финала на Шампионска лига срещу Ливърпул. Битката за титулярно място в средата на терена ще стане ожесточена, тъй като Анчелоти би разполагал със звездното трио Модрич, Каземиро, Кроос, както и с Чуамени, Камавинга и Феде Валверде, който може да играе и по крилото.

Вижте още: Какво разкри спортният директор на Монако за Чуамени

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички