Разгром за Купата на Франция: Тулуза спечели първия си значим трофей (ВИДЕО)


Разгром за Купата на Франция: Тулуза спечели първия си значим трофей (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

1946 0

Тулуза триумфира за първи път в 53-годишната си история в турнира за Купата на Франция! На финала “виолетовите” разбиха с 5:1 един от най-успешните отбори в страната - Нант, който през годините е ставал 8 пъти шампион и 4 пъти носител на Купата. Това е първият значим трофей за “виолетовите”, които до този момент бяха триумфирали на 4 пъти в Лига 2, за последно през миналия сезон, когато отборът заслужи да се завърне в елита на страната.

В големите герои за победителите се превърнаха Коща и Далинга, които с по две попадения формираха разгромна разлика от 4:0 между 4-тата и 31-вата минута. Коща реализира и в 10-тата минута, а след 13’ падна първото попадение и на втория реализатор.

Video edited on Kapwing

През втората част първо Блас вкара почетното попадение в 75-тата минута, а след още 240 секунди Абухлал оформи крайния резултат.

“Виолетовите” са по-високопоставени и във временното класиране на Лига 1 с 9 точки повече на 12-а позиция, докато “канарчетата” са 16-и. Трябва обаче да се отбележи, че в последната среща между двата тима Нант се наложи с 3:1, но по време на финала разликата беше повече от осезаема.

Именно и загубилите за последно бяха постигали успех с подобна разлика в съперничеството между двата тима: 4:0 в Лига 1 през пролетта на 2018 г. Те го правят на още два пъти в миналото, докато това е първа подобна разлика за Тулуза.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички