ПСЖ взе дербито на върха при завръщането на Ибра


ПСЖ взе дербито на върха при завръщането на Ибра

1349 0

Френският шампион ПСЖ доближи на една точка от върха в класирането в Лига 1, след като удари лидера Олимпик Марсилия в дербито на 13-ия кръг тази вечер. Парижани се наложиха с 2:0 в мач, който бе белязан от несправделив червен картон за играч на гостите и от завръщането на голямата звезда на домакините Златан Ибрахимович. Шведът не бе играл от септември месец заради контузия в петата, но се върна именно в голямото дерби и бе замесен при втория гол.

В първия четвърт час на терена имаше само един отбор – Олимпик, който можеше да открие рано резултата, но Пасторе и Жиняк изтърваха своите шансове. След това ПСЖ уравновеси играта си и успя да пробие вратата на съперника при една от първите си възможности. В 38-ата минута, след страхотна комбинация между Тиаго Силва, Кавани и лавеци топката стигна до Лукас Моура, който влетя пред погледа на Стив Манданда и прати топката в мрежата му за 1:0.

Олимпик не се предаде и в последвалите минути Пайет и Жиняк можеха да отбележат изравнително попадение, но Салваторе Сиригу се отчете с добри намеси.

В 65-ата минута стадион „Парк де Пренс” избухна в аплодисменти, а причината за това бе завръщането на Златан Ибрахимович на терена след контузия. Нападателят влезе на мястото на Езекиел Лавеци.

В 78-ата минута главният рефер допусна грешка, която до известна степен предреши изхода на дерби мача – той показа директен червен картон на Джанели Имбула, без защитникът да е заслужил дори за официално предупреждение. Това разстрои играта на гостите и даде импулс на парижани – в 85-ата минута те удвоиха преднината си. Ибрахимович намери на десния фланг Серж Орие, той центрира към Кавани, който с глава не остави шанс на Манданда – 2:0.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички